Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Al-Rajhiho nezastavily ani dva defekty

Al-Rajhiho nezastavily ani dva defekty

Rád by měl vydařený zbytek soutěže

V nedělní sedmé etapě letošního ročníku Rallye Dakar si mohl prožít svou chvíli slávy Jazíd Al-Rajhi. Saudskoarabský závodník porazil o čtyřicet osm sekund druhého Stéphaneho Peterhansela a dojel si pro své první letošní etapové vítězství. Jak ale prozradil po dojezdu, cesta k němu nebyla snadná.

„Byla to pěkná etapa. Udělali jsme maximum, i když nás dvakrát potkal defekt. Stále jsme na to dokázali pořádně tlačit. Byli jsme motivovaní, protože když jsme píchli pneumatiku po čtyřiceti kilometrech, byli jsme na stejné úrovni jako Carlos (Sainz – pozn. red.). Navigačně to pro nás tak náročné nebylo. Nyní jenom chci, aby se mi již podařil každý den. To je náš cíl,“ řekl jezdec stáje Overdrive Toyota v cíli.

Jazíd Al-Rajhi byl v neděli mezi automobily nejlepší. Foto: Dakar Rally

Al-Rajhi sice v neděli vyhrál, v celkovém pořadí už ale na boj o přední příčky pomýšlet nemůže. V předchozím průběhu soutěže totiž nabral příliš velkou ztrátu kvůli technickým problémům. Momentálně se nachází na celkově dvacáté příčce se ztrátou více než pěti hodin na vedoucího Peterhansela.

Zdroj: Dakar Rally, úvodní foto: Yazeed Racing