Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Daruvalu čeká druhá sezona ve F2

Daruvalu čeká druhá sezona ve F2

Opět pojede za Carlin

V loňském roce absolvoval Jehan Daruvala u stáje Carlin svou premiérovou sezonu ve formuli 2. V celkovém pořadí se umístil na 12. příčce se ziskem 72 bodů. Svého nejlepšího výsledku dosáhl v posledním závodě sezony v Bahrajnu, v němž si dojel pro vítězství. Za Carlin bude junior Red Bullu jezdit i v této sezoně.

„Jsem velice vděčný Red Bullu, že mi i nadále důvěřuje. Jsem absolutně nadšený z toho, že jako jejich junior zůstávám ve formuli 2, ale také z toho, že pokračuji s Carlinem. Loni jsme udělali velký pokrok. Bylo skvělé zakončit sezonu (Daruvalovým – pozn. red.) prvním vítězstvím ve formuli 2 a pak to podpořit tím, že jsem byl mezi nejrychlejšími v posezonních testech. Jsem neuvěřitelně hrdý na to, že letos znovu obléknu barvy Red Bullu. Děkuji doktoru Markovi a také sponzorům za to, že mě i nadále podporují a věří mi. Od prvního závodu se jim to budu snažit oplatit,“ uvedl Daruvala.

Šéf Carlinu Trevor Carlin dodal: „Jsem nesmírně rád, že budeme mít příležitost navázat na ten velký pokrok, kterého jsme s Jehanem dosáhli loni, a že budeme moci zaútočit na titul. Jako nováček Jehan odvedl skvělou práci a ve druhé polovině sezony ukázal svůj skutečný potenciál. To, že sezonu zakončil třetím místem a vítězstvím, potvrzuje, co jsme o něm věděli od začátku. Očekávám, že bude pokračovat tam, kde přestal, a že bude od začátku sezony bojovat o vítězství.“

Svůj první letošní závod ale Daruvala neodjede až v březnu v Bahrajnu během úvodního závodního víkendu sezony formule 2. Tento rok ho totiž uvidíme také v asijské F3, která odstartuje během posledního lednového víkendu v Dubaji. V této sérii bude závodit za stáj Mumbai Falcons. Mezi jeho soupeře zde budou patřit mimo jiné i Roman Staněk nebo Zdeněk Chovanec. Druhý jmenovaný má české kořeny. Narodil se ale ve Venezuele a v současnosti žije v Portugalsku.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Carlin