Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Campos potvrdil první dva jezdce

Campos potvrdil první dva jezdce

Jsou jimi Cordeel a Colombo

Amauryho Cordeela a Lorenza Colomba čeká v letošním roce premiérová sezona ve FIA F3. Dvojice bude závodit za stáj Campos.  Oba se v minulosti s monopostem FIA F3 již svezli, a to u MP Motorsportu. Zatímco Cordeel nastoupil s nizozemským týmem do loňských posezonních testů v Barceloně, Colombo s ním v roce 2019 absolvoval posezonní testování ve Valencii.

„Amaury je jezdec, který je schopen vyhrát šampionát. Dokázal to v roce 2018 ve španělské F4. Očekáváme od něj mnoho,“ řekl o Cordeelovi sportovní ředitel Camposu Adrián Campos mladší.

Příchod Lorenza Colomba okomentoval Campos mladší takto: „Lorenza jsme se pokoušeli získat už v minulosti. Z mnoha důvodů se nám to ale nikdy nepodařilo (v roce 2017 ale Colombo nastoupil za Campos v jednom podniku Euroformule – pozn. red.). K našemu týmu měl vždy blízko.  Byl to jezdec, kterého můj otec (nedávno zesnulý Adrián Campos – pozn. red.) začal sledovat již před čtyřmi lety, kdy jsme se s ním poprvé potkali. Jsem si jistý, že Lorenzo tento rok ukáže, proč mu můj otec věřil a proč ho považoval za nesmírně talentovaného jezdce s obrovským potenciálem.“

Amaury Cordeel bude prvním Belgičanem v historii FIA F3. Foto: Renault Sport Series

 

Jak Colomba, tak Cordeela jsme loni mohli vídat v Eurocupu formule Renault. Zatímco Colombo závodil za tým Bhaitech a se třemi výhrami obsadil pátou příčku, Cordeel hájil barvy FA Racingu a v šampionátu se umístil na 15. pozici. Kromě účinkování v Eurocupu formule Renault jsme loni mohli Cordeela vidět i v jednom podniku asijské F3.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Campos Racing