Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Camposova smrt budoucnost jeho týmu neohrozí

Camposova smrt budoucnost jeho týmu neohrozí

Na generační výměnu se stáj připravovala

Stáj Campos Racing zasáhla na konci ledna smrt jejího zakladatele a mimo jiné i účastníka 21 velkých cen formule 1 s týmem Minardi (1987-1988) Adriána Campose. Budoucnost týmu tím ale ohrožena není.

„Můj otec se několik let připravoval mimo jiné i na generační výměnu. Nová generace, která by se měla v blízké budoucnosti ujmout kormidla, měla vždy podporu klíčových lidí a můj otec jí plně důvěřoval. Jeho ztráta nás sice tvrdě zasáhla, naše organizační struktura je ale zavedená a jasná. Aby byla zajištěna profesionalita a konkurenceschopnost správní rady, byli vybídnuti mezinárodní investoři k tomu, aby se stali akcionáři. Nejen k tomu, aby přinesli kapitál a už se jich to dále netýkalo,“ ujistil Adrián Campos mladší, syn zesnulého zakladatele.

Adrián Campos odešel ve věku 60 let. Foto: Campos Racing

 

Stáj Campos Racing budeme letos opět vídat ve formuli 2 a ve FIA F3. Ve F2 budou její barvy hájit Ralph BoschungGianlucou Petecofem. Pro FIA F3 byli dosud potvrzeni Lorenzo Colombo a Amaury Cordeel. Jedna sedačka ale stále zůstává neobsazena. Kromě formule 2 a FIA F3 budeme letos Campos nově vídat také ve španělském šampionátu formule 4, kde pro něj budou závodit Álex García, Pepe Martí a Sebastian Øgaard.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Campos Racing