Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Cohen druhým potvrzeným jezdcem Carlinu

Cohen druhým potvrzeným jezdcem Carlinu

V týmu není nováčkem

V posledních dvou sezonách se Ido Cohen představil s Carlinem v šampionátu Euroformule Open. Zatímco v roce 2019 nastoupil v barvách britské stáje do závěrečných dvou podniků, sezonu 2020 už u ní odjel celou a v šampionátu skončil po dvou pódiových umístěních jako sedmý.

Za Carlin bude Cohen závodit i letos. Už ho ale nebudeme vídat v Euroformuli Open, ale ve FIA F3. Zde izraelského jezdce čeká premiérová sezona. Vůz této série si ale mohl vyzkoušet již během loňských posezonních testů. S Carlinem se svezl během všech čtyř testovacích dnů (dva v Barceloně, dva v Jerezu).

„Jsem rád, že zůstávám v rodině Carlinu a přesouvám se do FIA F3. Vím, že to bude výzva, ale cítím, že mám kolem sebe správné lidi. Na některých okruzích, které jsou součástí kalendáře, jsem už závodil. Na tratích, které pro mě budou nové, to ale také bude skvělé. Už se vážně těším, až znovu usednu za volant. Přijde mi, že už je to strašně dlouho od doby, kdy jsem s týmem loni testoval,“ uvedl devatenáctiletý pilot.

Šéf týmu Trevor Carlin dodal: „Mám velkou radost, že s námi Ido zůstane i v sezoně 2021 a že se přesune do nesmírně vyrovnané FIA F3. Loni se v Euroformuli Open opravdu uplatnil. Pracoval velmi tvrdě a dosáhl několika skvělých výsledků. FIA F3 je velmi tvrdý šampionát. Pokud ale Ido bude i nadále pracovat stejným způsobem, může v roce 2021 usilovat o dobré výsledky.“

V loňském roce závodil Ido Cohen s Carlinem v Euroformuli Open. Foto: Carlin

Cohen je druhým závodníkem, kterého Carlin pro letošní sezonu FIA F3 angažoval. Již dříve se tým dohodl s loňským šampionem ADAC F4 Jonnym Edgarem.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Carlin