Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Edgar se přesune do FIA F3

Edgar se přesune do FIA F3

Bude závodit za Carlin

V loňské sezoně jsme mohli Jonnyho Edgara vídat v závodech formule 4 u stáje Van Amersfoort Racing. V německém šampionátu si dojel pro mistrovský titul. V italské sérii, kde nastoupil v pěti z celkových sedmi podniků, z toho bylo po dvou vítězstvích celkové čtvrté místo. A letos čeká Edgara, který patří do juniorského programu Red Bullu, posun o kategorii výše. V barvách Carlinu ho totiž budeme vídat ve FIA F3.

„Jsem nadšený z toho, že se přidávám ke Carlinu a že jdu o krok výše do FIA F3. Vůz této série jsem si vyzkoušel na konci loňského roku v posezonních testech (v Barceloně i v Jerezu jel Edgar za MP Motorsport – pozn. red.). Ten vyšší výkon a také technickou úroveň vozu jsem si opravdu užil. Oproti tomu, na co jsem byl zvyklý, to je skutečně krok dopředu. Od té doby jsem si užíval také čas, který jsem strávil v dílnách Carlinu. Myslím, že naše spolupráce začala dobře. Nemohu se dočkat, až se během únorových předsezonních testů opět posadím do auta,“ řekl Edgar.

Šéf stáje Trevor Carlin dodává: „Jonny je mladý talent, kterého je velmi vzrušující sledovat. Jsme velice pyšní na to, že ho máme a že pokračuje naše spolupráce s juniorským týmem Red Bullu. FIA F3 je jeden z nejvyrovnanějších šampionátů na světě a klíčová je zde konzistence. Ve třicetičlenném startovním poli je na nováčky vyvíjen ohromný tlak. Přes zimu jsme velice tvrdě pracovali na tom, abychom mu poskytli konkurenceschopný materiál, díky kterému bude moci využít svůj potenciál. Měl radost, že s námi mohl pracovat v továrně. Těším se na to, čeho může v této sezoně dosáhnout.“

Během posezonních testů FIA F3 sice Jonny Edgar testoval pro MP Motorsport, nakonec ale bude závodit za Carlin. Foto: MP Motorsport

 

Edgar je z dosud potvrzených jezdců pro letošní sezonu FIA F3 třetím, který přichází z formule 4. Kromě něj se odsud přesouvají do šampionátu také Ajumu Iwasa a Jak Crawford, kteří jsou také členy juniorského programu Red Bullu a budou závodit pro Hitech. Iwasa v loňském roce získal titul ve francouzské F4. Crawford byl v Německu i v Itálii Edgarovým týmovým kolegou u Van Amersfoort Racingu. Zatímco v německém šampionátu skončil druhý, když prohrál s Edgarem pouze o dva body, v Itálii se stejně jako on zúčastnil pěti podniků ze sedmi a celkově obsadil šesté místo.

Zdroj: Formula Scout, úvodní foto: Van Amersfoort Racing