Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Žou zůstane u UNI-Virtuosi

Žou zůstane u UNI-Virtuosi

Brousí si zuby na titul

Guanju Žoua čeká letos třetí sezona ve formuli 2. Stejně jako v předchozích dvou letech bude závodit za tým UNI-Virtuosi, kde doplní Felipeho Drugoviche. Současně zůstává členem Juniorské akademie Alpine (do loňska Renault).

Do letošní sezony Žou rozhodně nejde s malými ambicemi: „Bude to má třetí sezona ve formuli 2. Očekávám proto, že budu patřit mezi uchazeče o titul. Abych byl upřímný, tak loňská sezona byla těžká. Potkalo nás příliš mnoho technických potíží a v šampionátu jsme skončili šestí. Vzhledem k tomu, kolik problémů jsme měli, to ale nebylo zase tak špatné. Doufejme tedy, že se nám letos podaří vše poskládat dohromady. Budu spolupracovat se stejným týmem a lidmi jako v předchozích dvou letech, takže mezi sebou máme dobré vztahy. Myslím, že jsme dost silní na to, abychom získali titul,“ uvedl.

V loňské sezoně formule 2 získal Guanju Žou jedno vítězství. Foto: UNI-Virtuosi

Úvodní podnik nadcházející sezony formule 2, který se uskuteční o víkendu 27.-28. března v Bahrajnu, nebude Žouovým prvním letošním vystoupením. Momentálně ho totiž můžeme vídat v asijské formuli 3. Zde mu po třech z pěti podniků patří celková třetí příčka. Na konto si připsal mimo jiné i dvě vítězství.

Zdroj: Formula Scout, úvodní foto: FIA Formula 2