Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vowles předpovídá vyrovnanou sezonu

Vowles předpovídá vyrovnanou sezonu

Mercedes se připravuje na boj proti Red Bullu.

Favorit se v zimních testech trápil a druhý tým loňského Poháru konstruktérů měl naopak nejlepší předsezonní přípravu od začátku hybridní éry. Někteří věří, že Mercedes se pouze zahrává s konkurencí a poutá pozornost diváků, jiní už ohlašují návrat Red Bull na absolutní vrchol F1. James Vowles předpovídá těsný boj.

"Nikdo z padoku ještě nedokáže přesně říct, kam se zařadí, ale něco se už říct dá. Myslím, že mohu říct, že Red Bull byl rychlejší. Byl premiantem testu, ale test je test, není to závod. A v Bahrajnu se pojede jeden závod z třiadvaceti," řekl hlavní stratég Mercedesu.

"Řekl bych, že je před námi vyrovnaná sezona. Red Bull bude silným protivníkem. Všechny části jeho balíku jsou dobré a jeho vůz byl rychlý okamžitě po vybalení z krabic. Relativní rychlost se může lišit v závislosti na typu okruhu, ale nevěřím, že budeme lepší ve všem a že budeme stále před nimi. Proto očekávám vyrovnaný průběh šampionátu.

Našim problémem byl vítr. Když fouká zezadu, vůz ztrácí velkou část přítlaku, nakolik se v podstatě zpomaluje proudění vzduchu kolem vozu. Měli jsme problém v zatáčkách, kde se tohle dělo a přehřívaly se nám pneumatiky, což se na tomhle typu okruhu stane velmi snadno. Takže to není pouze o jednom problému.

A důležitým faktem je, že podle našich pozorování část konkurence neměla stejný problém. Takže je na nás, abychom zjistili, proč je zadní část našeho vozu horší a jak ji zlepšit, aby byla stabilnější a jezdci dokázali předvídat chování vozu. Musíme jim usnadnit práci. Museli se hodně snažit, aby zajeli alespoň takové časy, jaké zajeli."

Mercedes F1 W12 je prý přecitlivělý na zadní vítr. Foto: Mercedes

První velká cena sezony 2021 odstartuje přesně za týden, 28. března.