Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mercedes mění technického ředitele

Mercedes mění technického ředitele

Allison postupuje výše.

Tým Mercedes oznámil změny na nejvyšších manažerských pozicích. James Allison opouští místo technického ředitele, které obsadil v roce 2017. Bylo to poté, co po neshodách odešel z týmu Ferrari a Mercedesu přišel o Paddyho Lowa, který šel hledat štěstí do Williamsu.

Allison ve funkci končí 1. července, ale zůstává součástí týmu Mercedes, dokonce můžeme mluvit o povýšení. Z technického ředitele (Technical Director) se stává výkonný technický ředitel (Chief Technical Officer). Znamená to, že se přestane věnovat každodennímu chodu týmu F1 a zaměří se na plánování, strategická rozhodnutí a dlouhodobější projekty. Je možné, že bude pracovat i na projektech mimo F1, jelikož Mercedes otevírá divizi aplikované vědy, která se má zapojit do Poháru Ameriky, Tour de France a dalších sportovně-technických výzev.

Na místo technického ředitele postupuje současný technologický ředitel, Mike Elliot. Elliot do týmu přišel v roce 2012 se zkušenostmi z Renaultu i McLarenu a stal se šéfem aerodynamického oddělení, než v roce 2017 obsadil křeslo technologického ředitele.

Wolff kvůli Allisonovi vymyslel novou pozici nad technickým ředitelem. Foto: Mercedes

"Delší dobu jsme věděli, že jeho čas na postu technického ředitele se naplní na konci tohoto roku. Jsem nadšený, že jsme pro něj dokázali vymyslet vhodnou pozici a že zůstane součástí naší motorsportovní rodiny. Bude pro mě mimořádně důležitým partnerem, čeká nás ještě spousta výzev," řekl šéf týmu, Toto Wolff.

Víme, že Wolff chce v příštích letech najít náhradu i za sebe a přesunout se do pozice ředitele týmu, takže uvolnění Allisona z jeho dosavadní pozice může být součástí většího plánu, kterého části se budeme dozvídat postupně.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes