Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Harmonogram víkendu VC Emilie-Romagni

Harmonogram víkendu VC Emilie-Romagni

Vyhne se časové kolizi s pohřbem Prince Filipa.

Minulý týden v pátek ve věku 99 let zemřel Princ Filip, manžel britské královny Alžbety II. Pohřeb bude tuto v sobotu odpoledne. Jelikož většina týmů F1 sídlí ve Spojeném království, vedení série se rozhodlo pozměnit harmonogram Velké ceny Emilie-Romagni, aby nedošlo k časové kolizi.

Kvalifikace proto nezačne v 15:00, jak bylo plánováno, ale o hodinu dříve (14:00). Kvůli tomu se musí o hodinu posunout i ranní třetí trénink (11:00), aby byl dodržen dvouhodinový odstup, který týmy využívají k opravě svých vozů i k posledním změnám v nastavení.

Měnit se však musí i páteční program. Pravidla týmům zaručují minimálně dva a půl hodiny času mezi prvním a druhým tréninkem a devatenáctihodinové volno mezi druhým a třetím tréninkem. První a druhý trénink proto začnou o půlhodiny dříve, než bylo avizováno (11:00 a 14:30). Délka tréninků a kvalifikace zůstala nezměněna a změny se nijak nedotkly nedělního závodu.

Britské týmy si tak budou moci uctít památku Prince Filipa, vévody z Edinburghu, stejně jako týmy fotbalu, ragby, kriketu dalších sportů, kterých zápasy tradičně začínají v 15:00 londýnského času.

Haas je jedním z týmů, které sídlí ve Spojeném království, ačkoli nezávodí pod jeho vlajkou.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes