Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Lewis a Valtteri jsou moji týmoví kolegové

Lewis a Valtteri jsou moji týmoví kolegové

Fin Russellovi telefon nezvedl, dostal zprávu.

Před začátkem víkendu Velké ceny Portugalska se samozřejmě ještě řeší velká havárie a následný výbuch emocí mezi Valtterim Bottasem, jezdcem Mercedesu, a Georgem Russellem, jezdcem juniorského programu Mercedesu. Jezdec týmu Williamsu, toužící po místě v týmu Mercedes, pokračuje v sypání si popela na hlavu a je rád, že si po vypadnutí z VC Emilie-Romagni mohl “dobře popovídat“ se šéfem Mercedesu.

"Podrobnosti zůstanou tajemstvím, ale podporoval mě, byl velmi konstruktivní," řekl 23letý závodník. "Nadále máme dobré vztahy. Řekl bych, že ještě silnější. Rovněž všichni ve Williamsu mi ukázali, že za mnou stojí a že chtějí, abych se i nadále pokoušel využívat příležitosti."

Takže si už bude dávat lepší pozor, aby nepoškodil vozy Mercedesu?

"V první řadě by bylo skvělé, kdyby se nám opět povedlo bojovat na úrovni tohoto týmu. Snad to nebyla poslední příležitost. Samozřejmě nemám zakázáno pokoušet se je předjet, ale musím postupovat rozumněji. Jezdec nikdy nejde do předjížděcího manévru s tím, že jde havarovat a vyřadit se ze závodu. A už vůbec ne s týmovým kolegou. Dnes jsem tady díky tomu, že mě Mercedes podpořil v juniorských sériích. Takže jsou mou rodinou stejně, jako je mou rodinou Williams. Lewis a Valtteri jsou mými týmovými kolegy stejně jako Nicholas."

Bottas prý považuje záležitost za uzavřenou, ačkoli s Russellem od výměny zdviženého prostředníčku za slabý úder do jeho bezpečnostní přilby ještě nepromluvil ani slovo.

"Slyšel jsem, že napsal omluvu a přečetl jsem si ji. Ale popravdě, po závodě a po rozhodnutí stevardů jsme spolu nemluvili. V pondělí ráno jsem si našel zmeškaný hovor, ještě jsem spal. Takže jsme spolu nemluvili, ale nepochybuji, že i pro něj je to uzavřené a zapomenuté. George se omluvil a jdeme dál," řekl Bottas, který je po dvou velkých cenách 28 bodů za svým týmovým kolegou (Lewisem Hamiltonem, ne Georgem Russellem).

Russell je tak trochu jezdcem Mercedesu ve voze Williamsu. Foto: Mercedes

Zdroj: RaceFans, Racer, úvodní foto: Williams