Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alpine jedná s Oconovým managementem

Alpine jedná s Oconovým managementem

O Gaslyho prý zájem nemá.

Esteban Ocon měl dobrý start do sezony. Na kreditu mu přidává fakt, že ve druhém voze sedí Fernando Alonso, který aktuálně hledá způsoby, jak se na Francouze rychlostně dotáhnout. A jelikož mít Francouze ve stáji hrdě francouzského výrobce sportovních automobilů je pro Alpine příjemným bonusem, nemá moc o čem přemýšlet.

"Uvažujeme tímto směrem," prozradil generální ředitel automobilky, Laurent Rossi. "Esteban si vede skvěle, takže určitě uvažuji nad tím, že si ho necháme v týmu. Opak by mohl být velkou chybou. Dokonce už proběhly první rozhovory s jeho agentem, jeho manažerským týmem, což je z velké části Mercedes. Esteban je skvělý závodník, takže tohle jsou moc příjemné problémy, pokud se to tak vůbec dá nazvat."

Rossi naznačil, že Ocon je stále pod juniorskou smlouvou, kterou podepsal Mercedesu. Toto Wolff se však před pár dny vyjádřil, že rád nechá Ocona pokračovat v Alpine, v Mercedesu ho nejspíš v dohledné době nebude potřebovat. Avšak investovat do jezdce, kterého si v budoucnu k sobě může stáhnout někdo jiný, pokud z něj vyroste hvězda, to nezní jako super plán. Objevily se proto spekulace, že pokud Alpine nedostane kompletně pod svůj vliv Ocona, pokusí se Pierra Gaslyho, jiného talentovaného Francouze, vysekat z juniorské smlouvy s Red Bullem.

"Nehledáme jiného jezdce," ujišťuje Rossi. "Aktuálně počítáme s Estebanem a Fernando je příští rok jistý. Pokud si máme zachovat nabyté tempo, měli bychom se držet tohoto plánu. Pierre je samozřejmě skvělý závodník, ale teď se nám do týmu nehodí."

Ocon vedle Alonsa povyrostl. Foto: Alpine

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Alpine