Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Wolff nechává Ocona Alpine

Wolff nechává Ocona Alpine

Zdá se, že ho nebude potřebovat.

Esteban Ocon se do F1 dostal jako junior Mercedesu, i díky motorům Mercedesu si našel místa v týmech Manor a Force India. Po roční přestávce ho ale Toto Wolff nechal podepsat dvouletou smlouvu s Renaultem, ze kterého je nyní Alpine. Platnost smlouvy letos vyprší, ale šéf Mercedesu ho ve svém týmu evidentně moc nepotřebuje. Má se za to, že i pokud se mu uvolní místo, raději sáhne po jasněji zářící hvězdě George Russella.

"Esteban také patří mezi jezdce, kteří jsou s námi ve spojení, přestože je plnohodnotným členem Renaultu/Alpine," nechal se slyšet Wolff. "S Alpine máme dobré vztahy a našimi současnými jezdci jsou samozřejmě Valtteri a Lewis. Co bude příští rok, bude příští rok.

Je to trochu zvláštní situace. Byl juniorem Mercedesu, ale nyní je továrním jezdcem Alpine. Taková jsou fakta. Myslím, že se tam má dobře. Jezdecky vyrostl. A je to Francouz! Může z něj být hvězda. Nejprve si budou muset promluvit Laurentem (Rossim, generálním ředitelem automobilky Alpine) a Estebanem. Náš názor přijde na řadu až potom."

A zdá se, že Ocon je v týmu francouzské automobilky čím dál více doma a v šampionátu má i více bodů než Fernando Alonso.

"V zimě jsem udělal pár změn ve svém týmu. Mám kolem sebe skvělé lidi. Po Portugalsku jsme jeli rovnou do továrny, abychom začali s přípravou na další závod. Nikdo nešel odpočívat. S nabytými zkušenostmi lépe rozumím vozu i týmu a díky tomu je moje zpětná vazba lépe implementována při hledání nejlepšího nastavení vozu," prozradil Ocon ve Španělsku.

Oconova budoucnost je nejspíš spojena s francouzským výrobcem sportovních automobilů. Foto: Alpine

Zdroj: Motorsport, grandprix, úvodní foto: Alpine