Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mercedes nebude se smlouvami čekat do zimy

Mercedes nebude se smlouvami čekat do zimy

Hamilton by si v týmu rád nechal Bottase.

Minulý víkend oběhla motorsportovní média zpráva, že Mercedes může s podepisováním smluv s jezdci čekat až do zimních měsíců.

"Myslím, že někdy v zimě. Teď ještě nedokážu odhadnout, zda to bude prosinec, leden nebo únor. Jsme loajální našim jezdcům a výběr takového termínu se u nás stává pravidlem," řekl šéf Mercedesu ve Francii.

Pokud vám to znělo neuvěřitelně, měli jste pravdu. Ukázalo se, že Toto Wolff si pouze dělal legraci odkazujíc přitom na letošní velmi pozdní podepsání smlouvy s Lewisem Hamiltonem, pár dní před začátkem zimních testů. To však nelze považovat za ideální scénář.

"Pouze jsem si zažertoval. Pořád se mě ptají jednu věc dokola. A na co vlastně čekám? Máme dva jezdce na jednu sedačku a oba mohou mít před sebou úžasné roky ve F1. Chci nejprve vidět Valtteriho plný potenciál v letošním voze a zároveň pokračovat v pozorováním Georga ve Williamsu."

Ale pokud se rozhoduje pouze mezi Valtterim Bottasem a Georgem Russellem, kde je smlouva s Lewisem Hamiltonem? Sedminásobný mistr světa o ní údajně již vyjednává.

"Už to začalo," řekl Hamilton v Rakousku. "Zatím nemám nic víc, co bych prozradil. Prostě jsme začali diskutovat a vypadá to dobře."

Jenže Hamilton řekl, že si po svém boku i v dalších letech představuje již ověřeného Bottase.

"Valtteri je součástí týmu a oba jsme už měli vzestupy i pády," řekl o týmovém kolegovi, který je aktuálně na pátém místě šampionátu jezdců a závod naposledy vyhrál loni v září, přičemž to bylo jedno z pouhých dvou jeho loňských vítězství. "Ale jak jsem řekl, já ho vidím jako fantastického týmového kolegu a nemusím si nutně myslet, že potřebujeme změnu."

Pro Hamiltona je Bottas ideálním týmovým kolegou. Foto: Mercedes

Pokud bude Wolff chtít do týmu Russella, bude trvat na svém a Hamilton také na svém, klidně můžeme na oznámení sestavy pro sezonu 2022 opravdu čekat až do zimy. Mezitím ředitel automobilky Alpine, Laurent Rossi, ozřejmil situaci kolem Estebana Ocona a jeho nedávno oznámené nové smlouvy s týmem francouzského výrobce sportovních automobilů. Mercedes zůstává v podstatě v pozici Oconova manažera, ale smlouva je neprůstřelná a Alpine ho do Mercedesu předčasně určitě neuvolní.

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Mercedes