Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ocon se Alonsa nebojí

Ocon se Alonsa nebojí

Pomůže jeho kariéře nebo ji potopí?

Jednu ze zajímavých nových jezdeckých dvojic, které nám nabídne sezona 2021, vytvoří Esteban Ocon s Fernandem Alonsem. Téměř 40letý Španěl je jednou z největších osobností F1 posledních dvou desetiletí a svou rychlostí a stabilními výsledky již zastínil nejednoho mladšího týmového kolegu. Vzpomeňme na Nélsona Piqueta mladšího, Romaina Grosjeana (kterého vrátil do GP2) a hlavně na nedávný výprask Stoffela Vandoornea.

"Ano, vím, ale já nejsem Vandoorne," řekl 24letý Ocon v rozhovoru pro španělské noviny AS. "Nevím, co se událo v McLarenu, ale Fernando je nepochybně extrémně talentovaným jezdcem a nebude snadné porazit ho. Ale já jsem vděčný za silné týmové kolegy, jakým byl Daniel. Fernandův příchod byla pro mě dobrá zpráva."

Ocon s Alpine vstupuje do druhého roku dvouletého kontraktu a v průběhu sezony se bude rozhodovat o jeho další budoucnosti. Alonso má smlouvu do konce roku 2022 a Alpine je pod tlakem přivést do F1 konečně jezdce z vlastního juniorského programu. Ocon je odchovancem Mercedesu, který se ale na konci minulého roku zamiloval do George Russella. Ocon by tak, po nepříliš přesvědčivých výsledcích vedle Daniela Ricciarda i Fernanda Alonsa, mohl případně snadno opět skončit bez místa, jak se mu to stalo v roce 2019.

"Nejsem vystrašený, nebojím se. Kdybych se Fernanda bál, rovnou bych z F1 odešel," prohlásil sebevědomě.

Ocon si další slabý rok nemůže dovolit. Foto: Renault

Zdroj: AS, úvodní foto: Renault