Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ocon podepsal s Alpine

Ocon podepsal s Alpine

Francouz má smlouvu na více let.

Tým francouzské automobilky Alpine si ponechá francouzského pilota Estebana Ocona. A to nejen v roce 2022, ale i 2023 a 2024.

Ocon pro stáj z Enstone poprvé pracoval v letech 2014 a 2016, ale tehdy ještě nesla jméno Lotus, respektive Renault. Do velké ceny F1 poprvé nastoupil uprostřed roku 2016 v barvách malého týmu Manor, k čemuž mu tehdy dopomohl Mercedes, do kterého juniorky patřil. Německá automobilka mu pak na dva roky našla místo v týmu Force India, avšak i přes dobré výkony na trati zůstal v roce 2019 bez závodní sedačky. I to mělo spojitost s Renaultem, který o něj projevoval zájem, než skočil po nečekaně nedostupném Danielu Ricciardovi.

Po roce v roli testovacího jezdce Mercedesu Ocon přesto putoval do týmu Renault, kde se stal Ricciardovým týmovým kolegou. Letos se tým přejmenoval na Alpine a přišel do něj Fernando Alonso. Ocon je od začátku sezony rychlejší než dvojnásobný mistr světa, což mu nejspíš pomohlo získat tříletý kontrakt, nejdelší v jeho dosavadní kariéře jezdce F1.

"Jsem nadšen, že budu pokračovat s tímto týmem a je fantastické vědět, že moje budoucnost je spojena s Alpine," řekl Ocon. "Odkdy jsem se připojil k týmu, je vidět dobrý progres a chci pokračovat v psaní tohoto příběhu. Leží před námi velké výzvy, zejména změna technických pravidel v roce 2022."

Ocon může být klidný, přestupový kolotoč ho nemusí zajímat nejméně tři roky. Foto: Alpine

Další tři roky s Alpine nejspíš pro 24letého jezdce budou znamenat definitivní zpřetrhání vazeb na Mercedes. Mladým favoritem tohoto týmu je již evidentně George Russell.

Zdroj: MotorsportWeek, úvodní foto: Alpine