Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Norris s radostí brzdil rychlejší soupeře

Norris s radostí brzdil rychlejší soupeře

Po deseti kolech se musel vrátit do reality.

Lando Norris si včera po startu udržel třetí místo z kvalifikace, ale věděl, že mu to nemůže vydržet. I pro jeho tým bylo určitě hezké vidět oranžový vůz před jedním Mercedesem a jedním Red Bullem, ale ti nejsou jeho skutečnými soupeři.

"Viděli jste, o kolik dnes byly Red Bull a Mercedes rychlejší. Nebyla šance," konstatoval Norris. "Přesto jsem se snažil udržet je tam co nejdéle a nakonec to trvalo asi tak 10 kol. Ale byli prostě o tolik rychlejší, že už jsem si začal ničit vlastní závod tím, že jsem si ničil pneumatiky. Dělalo mi radost myslet na to, že jsem v o tolik pomalejším voze, a přesto před nimi. A jeden z nich byl za mnou díky tomu, že jsem ho porazil i v kvalifikaci. Nikdy není příjemné přenechat místo někomu jinému, ale od startu jsem věděl, kdo budou moji skuteční soupeři."

Norris dokončil závod na místě nejlepšího z druhé ligy, za čtyřmi vozy top týmů, ale před oběma jezdci Ferrari. Co by za to dal Daniel Ricciardo, který závod dokončil na třináctém místě. Z třinácté pozice i startoval, na konci prvního kola byl už devátý, ale po krátkém výpadku výkonu padl právě na třinácté místo a ztracené pozice už zpět nezískal.

"Bylo mi toho strašně líto, protože jsem měl úžasný start a nové středně tvrdé gumy. Počítal jsem s tím, že vozy přede mnou na měkkých začnou rychle ztrácet rychlost a já z toho budu těžit. A pak jsem přišel o výkon motoru. Ztrátu výkonu jsem ucítil při výjezdu z první zatáčky a skrze přepínače na volantu jsme problém odstranili dříve, než jsem dojel do sedmé nebo osmé zatáčky. Jenže do té doby mě všichni předjeli. Ocitl jsem se na konci vláčku a tím můj závod prakticky skončil," řekl Australan.

Třetina sezony za námi, Ricciardo by se už měl konečně chytit. Foto: McLaren

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: McLaren