Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Aitkena čeká další start u HWA

Aitkena čeká další start u HWA

Nastoupí i v Silverstone

Při letošních podnicích formule 2 v Monte Carlu a v Baku jsme mohli vidět v akci mimo jiné i Jacka Aitkena. Brit, který byl pravidelným účastníkem šampionátu v letech 2018-2020 a na konto si během té doby připsal mimo jiné i čtyři triumfy, nastoupil v barvách stáje HWA Racelab. Po boku Alessia Deleddy nahradil Mattea Nanniniho. A u německé stáje odjede minimálně ještě jeden podnik. Představí se totiž i během nadcházejícího víkendu v Silverstone.

„Jacka Aitkena čeká domácí podnik. Poté, co se představil v Monaku a v Baku, usedne za volant vozu se startovním číslem 22 také v Silverstone. Uvidíme se na trati, Jacku,“ napsalo HWA na svém twitterovém účtu.

Jack Aitken znovu usedne do monopostu stáje HWA Racelab. Foto: HWA Racelab

 

Při svých předchozích dvou letošních vystoupeních ve formuli 2 Aitken žádné body nezískal. Nejblíže jim byl při druhém sprintu v Monte Carlu. Tam byl klasifikován jako devátý, tedy jen jedno místo za bodovanou osmičkou. V průběžném pořadí šampionátu mu patří 20. pozice.

Hlavním programem je letos pro Aitkena účinkování v šampionátu GT World Challenge Europe, kde závodí s vozem Lamborghini Huracán GT3 Evo stáje Emil Frey Racing. Rovněž působí jako rezervní jezdec Williamsu ve formuli 1. Při loňské Velké ceně as-Sachíru si dokonce u britského týmu zazávodil. Nahradil Georgea Russella, který ve zmíněném závodě zaskakoval u Mercedesu za koronavirem nakaženého Lewise Hamiltona.

Zdroj: Formula Scout, úvodní foto: HWA Racelab