Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault už byl neviditelný, tvrdí Rossi

Renault už byl neviditelný, tvrdí Rossi

Alpine poroste spolu se svým týmem.

Fernandu Alonsovi se opět daří a opět je se svým starým týmem. Je to tým patřící koncernu Renault, je to tovární tým Renaultu a motory v jeho vozech jsou Renault, ale tým se jmenuje Alpine a pod palcem ho má ředitel této malé automobilky sídlící v Normandii. Mnozí fanoušci dosud nechápou, jaký to má smysl. A nevěří, že projekt vydrží dlouho, když ho má financovat tak neznámá značka. Alpine za poslední tři roky prodalo méně automobilů než Ferrari za rok, a to se jeho auta prodávají za méně než polovinu ceny italských sporťáků.

"Značka Renault už měla plochou křivku návratnosti investic. Prostě tu je 40, bezmála 45 let. Lidé ji přestali vnímat. Když zrovna nevyhrávala tituly, byla brána jako starý nábytek, součást inventáře," vysvětluje Laurent Rossi. "Kromě toho, nebylo snadné propojit úspěchy ve F1 a vozy jako Kangoo nebo Clio. To Alpine je značka s úžasnou minulostí, skvělá do motorsportu, ačkoli zatím není dostatečně oblíbená na dostatečně velkých trzích. Má ale svůj tržní podíl, protože má skvělý produkt.

Tak jsme si uvědomili, že můžeme zabít dvě mouchy jednou ranou, spojit náš tým ve F1 a naši značku Alpine. První výsledky se již dostavily. Zájem o značku Alpine meziročně stoupl o 70 %. A prodeje rostly v každém měsíci počínaje lednem, kdy jsme příchod Alpine do F1 oficiálně oznámili. S čísly můžeme být spokojeni."

Renault stáj nadále dotuje, i skrze motory, a ještě dlouho bude. Teprve když Alpine přinese na trh nové modely a kolem roku 2025 mu začnou vydělávat, má začít platit polovinu účtů.

Značku Alpine nyní už znají na celém světě. Stoupající popularitu ale ještě bude třeba proměnit ve skokový nárůst prodejů. Foto: Alpine

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Alpine