Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alpine prodal podíl Reynoldsovi

Alpine prodal podíl Reynoldsovi

Celkem získal 200 milionů eur.

Renault oznámil prodej 24 % akcí týmu Alpine F1 skupině investorů ze Spojených států Amerických, mezi nimiž je i hollywoodský herec Ryan Reynolds.

Ze zprávy rozeslané francouzskou automobilkou se dozvídáme, že tým byl ohodnocen na 900 milionů dolarů, tedy přibližně 19.5 miliardy českých korun. Za 200 milionů eur (4.7 miliardy korun) byl pak téměř čtvrtinový podíl prodán skupině investorů sestávajících z Otro Capital, RedBird Capital Partners a Maximum Effort Investments. RedBird už má peníze v týmu Boston Red Sox v MLB i ve Liverpool FC a AC Milán. Maximum Effort vede herec Ryan Reynolds. Do představenstva týmu Alpine se však posadí pouze Alec Scheiner, spoluzakladatel Otro Capital.

Podle tiskové zprávy investoři do týmu přinesou know-how v oblastech sbírání a analýzy dat, technologií, marketingu, spolupráce s médii i obchodních záležitostí, což mu pomůže v dalším růstu. V neposlední řadě pomůže zmíněných 200 milionů eur, které mají být reinvestovány do továrny v Enstonu.

Mimořádný finanční příjem z této investice bude reinvestován do týmu, abychom rychleji naplnili náš plán na zdolání hory, který jsme sestavili, aby se naše továrna a naše nástroje dostaly na úroveň týmů na špici,“ vysvětlil Laurent Rossi, generální ředitel automobilky Alpine spadající pod koncern Renault.

Do továrny přitečou potřebné investice. Foto: Alpine

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Alpine