Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettel měl z 18palcových pneumatik dobrý pocit

Vettel měl z 18palcových pneumatik dobrý pocit

Narazil však na jeden problém.

Sebastian Vettel je jedním z jezdců, kteří již měli možnost vyzkoušet 18palcová kola a pneumatiky, které se ve F1 začnou používat příští rok. Sice má jednu výhradu, ale jeho zpětná vazba, hlavně ohledně pneumatik, je celkově pozitivní.

"S novými pneumatikami jsem mohl jet delší dobu na limitu bez přehřívání," cituje německého závodníka Auto Motor und Sport. "Jízda přes obrubníky je pohodlnější a v pomalých a středně rychlých zatáčkách jsem cítil lepší přilnavost. V těchto úsecích jsem měl pocit lepší rychlosti než na současných pneumatikách."

Prototypy nových pneumatik se testují pomocí přechodných vozů. Devět týmů připravilo alternativní verzi svého vozu z roku 2020, přičemž úpravy byly zaměřeny na použití větších kol. Ve skutečném voze postaveném podle pravidel sezony 2022 může být Vettelova reakce jiná. Jezdec týmu Aston Martin však měl už i možnost testovat virtuální verzi svého příštího vozu v simulátoru a narazil tam na jeden problém.

"Velká kola ještě více zhoršují výhled z kokpitu. Nelíbí se mi ani umístění zpětných zrcátek, ty měly raději zůstat upevněny na Halo. A s kryty nad velkými předními koly už jezdec prakticky nemá šanci vidět obrubník."

Formule 1 by měla zřídit komisi pro výhled jezdce na trať. Ubylo by kolizí. Foto: Formula One

Zdroj: Auto Motor und Sport, úvodní foto: Pirelli