Novinky

  • 25.07.2024 Neutral Ivana Ulmanová po 18 letech končí ve vedení Automotodromu Brno

  • 25.07.2024 Good Esteban Ocon bude v příští sezoně působit v týmu MoneyGram Haas F1

  • 25.07.2024 Bad Verstappen kvůli motoru přijde o 10 míst na startu VC Belgie

Facebook Instagram

HWA končí i ve F2

HWA končí i ve F2

Uvolněné místo by měl zaujmout opět Van Amersfoort

Na začátku tohoto týdne bylo oznámeno, že stáj HWA Racelab od příští sezony zmizí ze seriálu FIA F3 a ve startovním poli ji nahradit tým Van Amersfoort. A nyní jasné, že německý tým od příštího roku nebude působit už v žádné z doprovodných sérií F1. Stáj totiž oznámila, že odchází i z F2.

„HWA Racelab odejde na konci sezony po třech záživných letech z FIA F3 i z F2 a v budoucnu již v těchto dvou sériích nebude aktivně působit. K tomuto kroku se HWA rozhodlo vzhledem k současnému obchodnímu plánování a rozdělení zdrojů, které je k uskutečnění současné strategie potřeba,“ vysvětluje HWA svůj odchod.

Nyní se chtějí u HWA soustředit zejména na vytrvalostní závody a na závody GT vozů: „Motorsport bude i nadále hrát pro HWA hlavní roli. V budoucnu se bude jakožto poskytovatel služeb a vývojový partner našich zákazníků včetně Mercedes AMG Customer Racingu soustředit na závody vozů GT a na vytrvalostní závody. Bude zapojeno rovněž do dalších projektů, kde bude přinášet inovace a nápady,“ stojí dále v prohlášení.

Kdo stáj nahradí ve startovním poli formule 2, zatím nebylo oficiálně potvrzeno. Vše ale nasvědčuje tomu, že stejně jako ve FIA F3 to bude Van Amersfoort Racing. O této změně se spekulovalo již dříve a podle informací serveru Formula Scout už Van Amersfoort dokonce odkoupil vybavení HWA pro účast ve F2.

Na stáj HWA Racelab čekají v Saudské Arábii a Abú Zabí poslední dva podniky ve F2. Foto: HWA Racelab


Do formule 2 vstoupilo HWA v roce 2019 jakožto technický partner Ardenu. Od roku 2020 pak tuto stáj převzalo. V sezoně 2020 za HWA odjel celou sezonu Arťom Markelov a ve druhém monopostu se prostřídali Giuliano Alesi, Jake Hughes a Théo Pourchaire. Týmu se podařilo nasbírat 13 bodů a celkově obsadil předposlední 10. místo. Letos barvy stáje hájí po celou sezonu Alessio Deledda. Ve druhém voze jsme dosud mohli vidět Mattea Nanniniho, Jacka Aitkena a Jakea Hughese. Dva podniky před koncem sezony je tým s devíti body na posledním 11. místě.

Zdroj: Motorsport, Formula Scout, úvodní foto: HWA Racelab