Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari bude testovat se starým vozem

Ferrari bude testovat se starým vozem

Test jako příprava na test.

Ferrari ohlásilo čtyřdenní soukromý test na svém okruhu Fiorano. Samozřejmě, nebude moci být použit aktuální vůz, první nové generace. Vývoj vozu tedy není účelem testu. Účelem je připravit se na zmíněný společný test, tedy po zimě dostat opět do tempa jezdce i veškerý personál garáže i boxového zídky. Test jako příprava na test poukazuje na důležitost každého ze šesti oficiálních testovacích dnů. Týmy a jezdci budou potřebovat využít každou hodinu k otestování a seznámení se se zcela novým vozem.

Scuderia nejprve oznámila, že na testovacím okruhu se bude prohánět loňský model SF21. Zanedlouho ale tiskovou zprávu opravilo a oznámilo použití vozu SF71H z roku 2018. Příčinou je zmatek v pravidlech pramenící na straně FIA, která si během ani po volbě svého nového prezidenta nenašla čas dotáhnout menší změny ve Sportovních pravidlech F1 do konce. Většina z nich má čas do začátku sezony, pravidlo týkající se použití vozu ne více než rok starého k soukromému testování uniklo pozornosti.

Ferrari bylo nejspíše doporučeno zařadit do plánu starší vůz, aby později nemuselo dělat změny na poslední chvíli, ačkoli ani použitím loňského vozu by nic nezískalo, jelikož letošní bude zcela jiný. Výjimka pro letošní výjimečný rok však nebyla ratifikována a Maranello bude muset investovat trochu času do oprášení už dost starého vozu.

První třídenní společný zimní test začne 23. února na okruhu Barcelona, ​​druhý 10. března v Bahrajnu.

Ferrari nechce letos nic nechat náhodě, uprostřed února si udělá nácvik testování. Foto: Ferrari

Zdroj: Ferrari, úvodní foto: Ferrari