Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Test Ferrari v plném proudu

Test Ferrari v plném proudu

Preventivní opatření proti rezivění.

Carlos Sainz a Charles Leclerc se už vrátili za volant monopostu F1. Zatím je to pouze na testovacím okruhu Fiorano a v monopostu SF71H z roku 2018. Čtyřdenní test začal ve středu odpoledne, když sedačku zahřál testovací jezdec Robert Švarcman. Včera odjel 59 kol Sainz a odpoledne přidal 44 Leclerc. Dnešek bude celý patřit Švarcmanovi. Účelem testu je vrátit závodní tým, včetně jezdců, opět do formy dříve, než začne mimořádně důležité zimní testování nových vozů, prvních moderních vozů F1 využívajících přísavný efekt.

Jako všichni ostatní jezdci, i my už dodržujeme harmonogram fyzického tréninku v tělocvičně a ježdění v simulátoru, ale nic se nevyrovná jízdě ve skutečném voze F1. Proto je pro jezdce velmi prospěšné, když se do vozu dostane ještě před začátkem sezony, včetně dní ve starém voze. Tělo si připomene, co to znamená jezdit v monopostu F1,“ vysvětlil španělský závodník.

Po měsíci a půl jsem se už těšil do kokpitu,“ dodal monacký jezdec. „Už jsem se vážně těšil. Byla to legrace a zároveň dobrý trénink. Teď se začnu těšit na první den v Barceloně, na první den v novém voze, první den nové éry. Také jsem zvědavý, jestli se naše oběť, soustředění všech sil na vývoj letošního vozu, skutečně vyplatila.

Již docela snesitelného počasí v Itálii hodlá brzy využít i druhý italský tým. Jezdci AlphaTauri usednou do vozu AlphaTauri AT01 z roku 2020 na okruhu Imola.

Sainz ráno neměl ideální počasí, ale dosažené časy beztak nikoho nezajímaly. Foto: Ferrari

Zdroj: MotorsportWeek, úvodní foto: Ferrari