Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Räikkönen šéfem továrního Kawasaki!

Räikkönen šéfem továrního Kawasaki!

Z monopostu F1 rovnou do křesla v MXGP.

Bývalý závodník F1, Kimi Räikkönen, byl jmenován novým šéfem týmu Kawasaki Racing v MXGP. Finovi fanoušci vědí, že motokros byl vždy jeho srdci blízký, ačkoli profesionální kariéru měl výhradně na čtyřech kolech motokár, monopostů, vozů rallye a příležitostně i vozu NASCAR. Již 42letý bývalý závodník a vlastník týmu se ke svému hobby nyní vrátí profesionálně, ale už výhradně v manažerské pozici.

Jak tomu bylo v případě jeho epizody ve WRC, opět míří rovnou na vrchol odlišné disciplíny motoristického sportu. Ve světě motokrosu není prestižnějšího šampionátu, než je MXGP. Jak sám vysvětlil, bude hlavou týmu, ale každodenní povinnosti si bere na starost jeho krajan s podstatně bohatšími zkušenostmi, Antti Pyrhönen, který je bývalým závodníkem a jako týmový manažer již pracoval v Räikkönenově týmu pod jménem Ice One Husqvarna.

Není tajemstvím, že motokros byl dlouhá léta mým oblíbeným koníčkem. Ale teď už to nebude koníček, tohle je vážný projekt. Naším cílem jsou co nejlepší výsledky,“ řekl bývalý jezdec týmů Sauber, McLaren, Ferrari, Lotus a Alfa Romeo.

Když jsem teď skončil se závoděním, budu mít více času na motokros. Ne na denní bázi. Mé pole působnosti bude více strategické, hodlám využít svých zkušeností s působením na nejvyšších příčkách motorsportu. Všichni, včetně mě, jsme nadšeni, že si nás Kawasaki vybralo za svůj tovární tým. Tým s tovární podporou má vždy lepší šance než bez ní, takže nyní, jako Kawasaki Racing Team, dostáváme obrovskou příležitost.

Räikkönen už s terénním motocyklem seznámil i syna. Foto: Kimi Räikkönen

Zdroj: MotorsportWeek, úvodní foto: Alfa Romeo