Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alpine pokračuje v personálních změnách

Alpine pokračuje v personálních změnách

Tentokrát se to dotklo technického ředitele.

Po několika odchodech přistoupil generální ředitel automobilky Alpine, Laurent Rossi, k povyšování v technické části týmu F1. Krátce před začátkem předsezonního testování stále nebylo potvrzeno jméno nového šéfa týmu, ačkoli jím velmi pravděpodobně bude Otmar Szafnauer, avšak známe jména dvou technických ředitelů, kteří budou pracovat pod ním. Dosud byl jediným technickým ředitelem Pat Fry, který se přesouvá do funkce vyššího technického ředitele.

Jedná se o stejný post, jaký byl loni u Mercedesu vytvořen pro Jamese Allisona a nedávno i pro Andyho Greena ve stáji Aston Martin. Fry, s bohatými zkušenostmi z týmů McLaren a Ferrari, se soustředí na dlouhodobé cíle týkající se konkurenceschopnosti vozu, lidí v technickém oddělení a hledání slabých míst v rychle rostoucím týmu.

Na jeho starou pozici, která bude organizačně pod ním, nastoupí Matt Harman. Harman byl dosud konstrukčním ředitelem týmu a na místě technického ředitele bude mít zodpovědnost za krátkodobější cíle. V letech 2011 až 2018 šéfoval designérům pohonné jednotky a převodovky Mercedesu. Mohl by tedy být dobrým pojivem mezi továrnou vyrábějící šasi Alpine v britském Enstonu a centrem vývoje pohonné jednotky Renaultu v Paříži. Tým letos nasadí nejen zcela nový vůz, na kterém se pracovalo více než rok, ale i přes dva roky vyvíjenou novou pohonnou jednotku.

Alpine zeštíhluje management týmu a posiluje jeho technické oddělení. Foto: Alpine

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Alpine