Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jsou Ferrari i McLaren před Mercedesem?

Jsou Ferrari i McLaren před Mercedesem?

Podle Russella ano

První série předsezonních testů F1 má za sebou v Barceloně úvodní dva dny. V nich se ukázali na špici výsledkové listiny McLaren a Ferrari. Zatímco ve středu zajel nejrychlejší čas Lando Norris, čtvrteční program patřil Charlesi Leclercovi. Je otázkou, kolik ze svého skutečného potenciálu zatím jednotlivé týmy ukázaly. Podle pilota Mercedesu George Russella se ale momentálně jak Ferrari, tak McLaren skutečně nacházejí před "stříbrnými šípy".

"Některé týmy vypadají hodně rychle. Zejména červení (Ferrari - pozn. red.) a oranžoví (McLaren - pozn. red.) se zdají být velmi konkurenceschopní," prozradil Brit po čtvrtečních jízdách. "Zdá se, že mají věci pod kontrolou. Vypadají hodně silně, a to jak při jízdě s malým množstvím paliva, tak s vysokým množstvím a i co se týče hospodaření s pneumatikami. Kdo ví? Všichni se nacházíme v různých programech, když ale vezmeme průměr ze všech těchto jízd, tak jsou v tuto chvíli před námi," přiznává.

Podle George Russella nyní Mercedes ztrácí na Ferrari i na McLaren. Foto: Mercedes



Russell se v obou testovacích dnech dělil o čas strávený za volantem Mercedesu se svým týmovým kolegou Lewisem Hamiltonem. A v obou případech se mu podařilo zajet rychlejší čas než jeho zkušenějšímu parťákovi. Ve výsledcích obou dnů totiž skončil čtvrtý, zatímco Hamilton bral ve středu pátou pozici a ve čtvrtek skončil na poslední 16. příčce. Ke druhému testovacímu dni je ale třeba dodat, že sedminásobný mistr světa zajel svůj nejlepší čas na tvrdé sadě pneumatik, zatímco Russell na střední.

Ve středu činila Russellova ztráta na vítězného Norrise 1,216 tisícin sekundy. Ve čtvrtek zaostal za Leclercem o 848 tisícin sekundy. Norrisův nejrychlejší čas ze středy byl ale zajet na měkké sadě gum.

Pro Russella půjde letos o první kompletní sezonu v barvách Mercedesu. Při Velké ceně Bahrajnu ale přesto nepojede v barvách německého týmu poprvé. Jeden závod za něj totiž odjel již v roce 2020, shodou okolností také v Bahrajnu - při Velké ceně as-Sachíru. Nahradil tehdy koronavirem nakaženého Lewise Hamiltona a dlouho směřoval za ziskem svého prvního vítězství. Poté ho ale potkaly problémy a nakonec skončil až devátý.

Zdroj: Motorsport, FORMULE.cz, úvodní foto: Mercedes