Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bearmana penalizace za traťové limity překvapila

Bearmana penalizace za traťové limity překvapila

Nevěděl, že je porušuje

Oliver Bearman dojel v sobotu do cíle svého premiérového závodu ve FIA F3 na prvním místě. Z vítězství se ale přesto loňský šampion italské i německé F4 radovat nemohl. Bezprostředně po dojezdu totiž obdržel pětisekundovou penalizaci za to, že ve čtvrté zatáčce překročil ve čtyřech případech limity trati. Tato penalizace pilota Premy odsunula na druhé místo a na první příčku naopak posunula Isacka Hadjara.

Zpráva o trestu byla pro Bearmana po skončení závodu překvapením: "Ve skutečnosti jsem o tom vůbec nevěděl. Dozvěděl jsem se to až v cíli, takže to byla trochu škoda," uvedl po dojezdu. "Vím, že se mi to stalo jednou v předposledním kole, to jsem byl bez debat široký. Jinak jsem si ale byl docela jistý, že jsem buď na bílé čáře nebo že mám dostatek prostoru," dodal.

Až v cíli se o Bearmanově penalizaci a tím pádem i o svém vítězství dozvěděl také Isack Hadjar: "Vůbec jsem to během závodu nevěděl. Pak jsem dostal zprávu od svého inženýra, který říkal, že jsem vyhrál závod. Nevěděl jsem proč a on mi řekl že dostal pětisekundovou penalizaci," prozradil francouzský junior Red Bullu.

Olivera Bearmana připravilo nerespektování traťových limitů o vítězství. Foto: Prema



Cesta za vítězstvím v hlavním závodě bude pro Hadjara o něco složitější. Tentokrát už se totiž bude startovat podle výsledků páteční kvalifikace a Francouz vyrazí z osmé příčky. Bearman odstartuje jako desátý.

Zdroj: Formula Scout, FIA F3, úvodní foto: Prema