Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

O budoucnosti Alfy se Sauberem se rozhodne brzy

O budoucnosti Alfy se Sauberem se rozhodne brzy

Automobilka stanovila hraniční termín.

Jak se dozvídáme, společná budoucnost švýcarského týmu Sauber a italské automobilky Alfa Romeo není vůbec jistá ani v krátkodobém horizontu. O pokračování spolupráce v příštím a dalších letech se rozhoduje v těchto dnech. A protože Alfa natvrdo stanovila hraniční termín, jednání zatím nejspíš moc nepokročila. Pokud se s týmem nedohodne do července, z F1 se nejspíš úplně stáhne. Jak je cítit i z vyjádření generálního ředitele automobilky, s týmem spolupracuje téměř výhradně z pozice titulárního sponzora a ukončení takového partnerství není komplikovanou záležitostí.

Oznámení ohledně budoucnosti partnerství Alfy Romeo se Sauberem uděláme v červenci. Nebude to komplikovaný proces. Analyzujeme pouze dva aspekty, a to výsledky a ekonomickou návratnost,“ řekl Jean-Philippe Imparato.

Takové vyjádření pouze posiluje podezření, že vlastníci Sauberu potichu jednají i s jinou automobilkou, s německým Audi. To by mělo mít svou pohonnou jednotku specifikace F1 připravenou až v roce 2025, ale partnerem svého budoucího továrního týmu se může stát mnohem dříve a údajně do něj chce i majetkově vstoupit, jak se mu to nepodařilo s McLarenem.

V tomto světle dává větší smysl i to, že z týmu na konci loňského roku odešel jezdec Antonio Giovinazzi, po jeho jistě nejlepší sezoně, jenž jako chráněnec Ferrari zprostředkovával podporu tohoto velkého týmu a jako Ital byl skvělým nástrojem marketingu Alfy Romeo. Sauber také na začátku roku prozradil, že si po letech opět začal sám konstruovat své převodovky.

Sauber nejspíš vyjednává se dvěma automobilkami najednou. Foto: Alfa Romeo

Zdroj: f1i, úvodní foto: Alfa Romeo