Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari včera tajně filmovalo v Monze

Ferrari včera tajně filmovalo v Monze

Co potřebovalo ukrýt před zvědavými objektivy?

Ferrari v pátek využilo druhého ze dvou filmovacích dnů, které má v roce k dispozici každý z týmů F1. Sto kilometrů má sloužit k získání materiálu pro marketingové účely, ale na začátku roku slouží také k ověření funkčnosti základních systémů. Vlastně by včerejšek nestál ani za zmínku, kdyby s ním Ferrari nedělalo tajnosti.

Ferrari je v Itálii při každé příležitosti následováno zástupy domácích fanoušků. Tentokrát však byla trať v Monze během testování přísně uzavřena a fanouškům zcela nedostupná. Za celý den se nikomu nepodařilo pořídit ani jednu fotografii, která by zachycovala celý vůz Ferrari, pouze Twitter Ferrari pak nabídl jednu fotografii. Takže se ani neví, jestli vůz už měl nový aerodynamický balík chystaný pro Barcelonu. V parku u trati se pěším návštěvníkům postavily do cesty hlídané bariéry.

Co asi Ferrari schovávalo? Je možné i to, že prostě nechtělo poukazovat na fakt, proč již potřebuje nové marketingové materiály. K ruským společnostem se na západě už nikdo nehlásí a záběry na vůz z prvního filmovacího dne Ferrari na začátku roku jsou těžko použitelné, protože na voze svítí logo Kaspersky. Tým se ho zbavil prakticky okamžitě po zahájení invaze na Ukrajinu a nyní prostě potřebuje aktuální záběry. A čím méně se o tomto nepříjemném tématu bude v souvislosti s Ferrari mluvit, tím lépe.

Také je ale pravděpodobné, že se Monzou proháněl vůz s již aktualizovanou aerodynamikou, kterou Ferrari nechce soupeřům zbytečně odhalit celý týden před prvním tréninkem ve Španělsku. Vůz měl nenalakované DRS, což naznačuje změny v oblasti zadního křídla. Také se spekuluje, že se Ferrari vzdá, alespoň dočasně, průhledného filmu na lakování, což při určitém osvětlení ublíží vzhledu, ale na hmotnosti ušetří 0,7 kilogramu. Možná i klapka DRS zůstane stříbrná?

Kaspersky už na předním křídle Ferrari nenaleznete. Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari