Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Prvním den v Indianapolisu spláchnul déšť

Prvním den v Indianapolisu spláchnul déšť

Vozy se na trať vůbec nedostaly

Počasí zatím v Indianapolisu příliš nepřeje přípravám na slavnou pětistovku. Celý úterní program musela IndyCar kvůli vytrvalému dešti zrušit. Dobrou zprávou ale je, že předpověď na zbytek týdne je příznivá a piloti snad budou moci začít trénovat už ve středu.

Úterní program byl původně rozdělen na dvě části. Mezi 9 a čtvrt na dvanáct dopoledne místního času byl naplánovaný první trénink, jenže brzy ráno se přes trať přehnal déšť a trénink musel být zrušený.

Po poledni to vypadalo nadějně, trať stihla oschnout, týmy si začaly připravovat vozy a v 14:15 měl trénink konečně začít. Jenže pak zase začalo pršet a týmy vrátily vozy do garáží. V 16:10 IndyCar rozhodla trénink kompletně zrušit.

Středeční program má začít v 10 hodin. Jezdci budou mít pět minut na to, aby zajeli zaváděcí kola. Pak bude mít trať pro sebe nováček RC Enerson a do poledne dostane prostor k tomu, aby splnil povinný program pro nováčky. Ostatní jezdci, kteří v Indy500 ještě nestartovali, jej absolvovali během předchozích testů.

Trénink pro všechny jezdce pak začne v pravé poledne a potrvá do 18 hodin místního času, což je v Česku půlnoc.

 

Zdroj: Původní text redakce, úvodní foto: Penske Entertainment