Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Friesacher by mohl o svůj kokpit přijít

Friesacher by mohl o svůj kokpit přijít

Jeho sponzoři neplní své závazky vůči Minardi.

Kromě šestého místa z kontroverzního závodu v USA se sezóna pro Patricka Friesachera nevyvíjí podle představ. Stabilně zaostává za týmovým kolegou Albersem, neustále bojuje s technickými problémy. Nakonec to však budou peníze, které by jej mohly o kokpit italského týmu Minardi připravit.
 
Podobně jako v minulosti u řady jezdců před ním je Friesacherův osud v italské stáji spojen s pravidelnými příspěvky, které jsou týmu jeho sponzoři povinni v měsíčních intervalech odvádět.
 
Rakušanovo setrvání v týmu nyní však visí na vlásku, jelikož slíbené peníze se už delší dobu na kontě neobjevily. "Jsme s platbami pozadu. Doufáme však, že se nám co nejdříve podaří dát peníze dohromady," vysvětlil v Silverstone Friesacherův manažer Thomas Frank.
 
V případě, že by se situace v nejbližších dnech nevyřešila, čeká zítra Friesachera poslední Velká cena v barvách týmu z Faenzy. Paddockem už probíhají spekulace, že by jej od závodu v Hockenheimu mohl nahradit testovací jezdec Jordanu Robert Doornbos.
 
Solventní Holanďan prý už několikrát jednal s Paulem Stoddartem ohledně možné spolupráce. Mohl by tak v týmu doplnit svého krajana Christiana Alberse.