Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Norris není se svým kolem spokojen

Norris není se svým kolem spokojen

Polovina kola byla otřesná, přesto je druhý.

Lando Norris by měl být rád za druhé místo získané ve voze, který se ještě na začátku sezony zdál být nejhorším vozem McLarenu za poslední roky. V Zandvoortu však odstartuje z první řady díky kolu, které prý bylo jen zpola výborné a druhou polovinu zbabral.

První polovina toho kola byla mega,“ řekl britský jezdec. „Druhá polovina se pravděpodobně řadí k nejhorším druhým polovinám, které jsem zajel. Vrchol přišel brzy. Škoda. Mám rád takové podmínky, vždycky jsem měl a daří se nám je využívat. I tak máme druhé místo.

Po otázce, co způsobilo problémy ve druhé půlce, ukázal prstem na sebe.

Na vině byl jezdec! Pneumatiky byly v pořádku až do konce. Jezdcův vrchol přišel příliš brzy. Musím to zlepšit. Nejsem spokojen, ale přežiji to. Druhé místo je dobrý výsledek. Vždy doufáme, že Max za náročných podmínek udělá chybu. A vždy marně. Už to začíná být poněkud frustrující. Ale tým odvedl skvělou práci a druhé místo je pro nás skvělým výsledkem.

Norris zaostal za Maxem Verstappenem o 0.527 sekundy. Přitom první sektor měl nejrychlejší a podle dat z GPS byl vpředu až po sedmou ze čtrnácti zatáček okruhu Zandvoort. Zatímco Verstappen ve voze Red Bullu získával čas na rovinkách, Norris hodně získal v první a třetí zatáčce, kde využil dobrého přítlaku oranžového vozu. V 10. zatáčce už Norris ztrácel více než dvě desetiny, avšak poté na výjezdu nešťastně dvakrát přeřadil, ze třetího převodového stupně rovnou na pátý. Najednou ztrácel 0.433 vteřiny, a to ho ještě čekala cílová rovinka, kde Verstappen získal další desetinu. Norris nejspíše svůj podíl viny zveličuje. Měl sice nejlepší první sektor, jenže tam jsou dvě zmíněné 180° zatáčky, kde je jeho MCL60 obzvláště silný, ale zbytek okruhu evidentně patří Verstappenovi a jeho RB19.

Norris udělal chybu, ale pole position měl beztak rezervovanou Verstappen. Foto: McLaren

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: McLaren