Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Bearman si zasloužil místo ve F1

Bearman si zasloužil místo ve F1

Otázkou zůstává, ve kterém týmu.

Oliver Bearman neví, co víc by mohl udělat, aby měl lepší šance získat místo na startech velkých cen sezony 2025. Na náročném okruhu v Džiddě včera neudělal žádnou vážnější chybu a dojel si pro šest bodů za sedmé místo. Až za ním byli v cíli krajané Lando Norris a Lewis Hamilton.

Měl jsem čistý závod, žádné chyby. To jsme chtěli, takže se svým výkonem můžu být spokojený,“ řekl 18letý jezdec, který po startu z jedenáctého místa předvedl i pár předjížděcích manévrů na jezdce v pomalejších vozech.

Po restartu jsem měl dobrý manévr. Myslím, že (Júki Cunoda) nečekal, že se píchnu na tu stranu. Ale byl jsem mnohem rychlejší, než kluci přede mnou, oni byli chytřejší ve využívání elektřiny. To jsem ještě nikdy nedělal, takže jsem se musel učit za pochodu. Takový Nico (Hülkenberg) využíval baterii na těch nejsprávnějších místech, zatímco já na těch nejhorších. Pár kol mi trvalo, než jsem na to přišel. Víte, když v jednom kole vyprázdním baterii, musím v dalším kole čekat, a tak… Takže jsem byl neefektivní v souboji s Nicem, ale dobré je alespoň to, že jsem udržel disciplínu a nikde to nepřehnal.

Nevím, co víc bych mohl udělat. Nemyslím, že se letos ještě zúčastním další velké ceny. Svého cíle jsem dosáhl a řekl bych, že jsem odvedl dobrou práci. Nezbývá nic jiného, než se opět soustředit na F2 a doufat.

Sotva plnoletý jezdec F1 v otcovém objetí. Foto: Ferrari

Do Ferrari se však příští rok určitě nevrátí, Scuderia již má smlouvy s Charlesem Leclercem a Lewisem Hamiltonem. Zbývá dostat ho do jiného týmu, což se však Ferrari nikdy nepovedlo například s Robertem Schwartzmanem. Pohonné jednotky stále dodává dvěma zákazníkům, jenže Sauber je již v rukou Audi, takže zůstává jedině Haas, kam byl v minulosti umístěn i Mick Schumacher.

Letos budu častěji v Haasu, v prvních trénincích, už se těším na budování vztahů a další kilometry.

Bearman dostal pochvaly i od Charlese Leclerca a Frédérica Vasseura.

"Všichni viděli, že je extrémně talentovaný a podle mě je pouze otázkou času, kdy se dostane do F1," řekl Monačan.

Úžasně zvládl oba dny, téměř jako veterán,“ přidal šéf Ferrari.

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Ferrari