Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Tomáš Enge v kolébce country music

Tomáš Enge v kolébce country music

"Mám za sebou velmi obtížný den"

Ovál v Nashville je svým způsobem velmi specifický. Povrch je tvořen betonem, což zdejší dráhu odlišuje od všech ostatních, které jsou součástí letošního kalendáře IRL. K úspěchu je třeba jak dostatečný výkon motoru, tak vůz dobře vyladěný pro zdejší speciální podmínky.
 
Tomáš Enge je zde nováčkem a tak jeho úloha není vůbec jednoduchá. A včerejší deštivé počasí, které zkomplikovalo všem život a zkrátilo čas, který bylo možno strávit na trati, mu samozřejmě vůbec nepomohlo.
 
Tomáš ale přesto zůstává optimistou: "Dnešní den byl pro mne jako pro nováčka na této trati velmi těžký. V prvním tréninku jsme měli potíže s chováním vozu a bohužel jsme dnes neměli tolik času pro optimalizaci nastavení, kolik bychom potřebovali. Stále jsem se však těšil na kvalifikaci. Máme před sebou ještě závěrečný trénink a jsem si jistý, že náš RockStar Chevrolet bude opět velmi silný. A jsem si jistý, že stejně jako na ostatních tratích, které byly pro mne nové, vyjedu na tuto speciální trať s důvěrou ve svůj vůz. Již mnohokrát se mi letos stalo, že jsem našel hranici kam až mohu při závodě jít  teprve v posledním tréninku. Už jsem si na to zvykl a myslím, že to tady nebude jiné. Zítra v závodě budeme daleko konkurenceschopnější, než jak naznačily dnešní tréninky. "