Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull potvrdil koupi Minardi

Red Bull potvrdil koupi Minardi

Tým z Faenzy tak bude juniorkou rakouské stáje.

Zdroje blízké impériu Red Bull potvrdily, že stáj Dietricha Mateschitze kupuje italský tým Minardi. Podle informací magazínu Autosport byla smlouva podepsána dnes odpoledne v belgickém Spa-Francorschamps.
 
Samotné převzetí týmu je však naplánováno až na 1.listopadu. Do té doby by měli zástupci Red Bullu podrobit analýze fungování týmu z Faenzy a potom navrhnout nutná zlepšení.
 
Původně se předpokládalo, že Minardi bude používat současné šasi rakouské stáje RB1, to však ale concordská dohoda nedovoluje. Týmy si zatím musí své vozy stavět sami a proto se plánuje stavba nového vozu založeného na letošním minardi.
 
Za motivací Red Bullu pro koupi dlouhodobě nejslabšího týmu formule 1 stála letošní výkonnost rakouské stáje, která podle vedoucích pracovníků předčila očekávání.
 
"Tým měl být původně pouze školou formule 1 pro mladé jezdce, ale nyní to již překonal. Potřebujeme proto jinou stáj, která by tuto roli plnila," cituje Autosport zdroj z týmu.
 
Pravděpodobnými jezdci juniorky Red Bullu pro příští sezónu by měli být Američan Scott Speed (GP2) a Vitantonio Liuzzi nebo Christian Klien.