Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Enge: "Okruh se mi líbí, není to typ Mickey Mouse."

Enge: "Okruh se mi líbí, není to typ Mickey Mouse."

Český pilot se včera musel Lausitzring naučit.

Pro Engeho je druhé dějství A1GP prvním vystoupením v seriálu poté, co střídá Jana Charouze. Enge na Lausitzring přiletěl z USA, kde jinak bojuje v sérii IRL. Enge je sice jedním ze zkušenějších jezdců ve startovním poli A1GP, ale dnes začal víceméně jako nováček. Na Lauszitzringu nikdy nebyl a vůz testoval jen jednou na krátké trati v Silverstone. Tým proto chtěl maximálně využít oba volné tréninky pro učení a Enge patřil mezi nejpilnější jezdce dne. V prvním tréninku odjel 22 kol a dosáhnul osmého času, ve druhém pak přidal další 24 kola a zajel 12. čas.

„Dnes jsem se opravdu učil. Na Lausitzu jsem až do dneška nikdy nejel a s tímto vozem jsem absolvoval jen jeden krátký test, proto jsme se snažili odjet co nejvíce kol," řekl Tomáš Enge.

"Okruh se mi líbí, protože je docela rychlý a není to typ Mickey Mouse jako některé jiné nové tratě. V průběhu dne jsme si hráli s nastavením a ráno máme ještě další volný trénink. Řízení vozu je zábavné, ale potřebujeme ještě zrychlit. Určitě máme prostor pro zlepšení, ale to možná můžou říci i ostatní. Uvidí se zítra v kvalifikaci.“

Výsledky prvního pátečního tréninku
Výsledky druhého pátečního tréninku

Trénink se jede od 11:00, kvalifikace startuje dnes ve 14:00. Zítřejší patnáctiminutový warm-up začíná v 10:00, kratší závod ve 13:30, delší pak v 15:00.