Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Obžalovaní z průmyslové špionáže k soudu

Obžalovaní z průmyslové špionáže k soudu

V kauze Ferrari - Toyota.

Bývalí zaměstnanci Ferrari podezřelí z průmyslové špionáže Angelo Santini a Mauro Iacconi byli formálně obviněni a soud je čeká příští rok v dubnu.

Mauro Iacconi a Angelo Santini mají na krku žalobu ze čtyř různých trestných činů: nepovolený přístup k počítačům Ferrari, zpronevěra souborů, prozrazení tajných informací a kopírování disků CD-ROM. Hrozí jim dva až sedm let vězení.

Mauro Iacconi je současně majitelem firmy Aerolab, mj. majitel aerodynamického tunelu Boloni. Po svém právníkovi vzkázal, že nařčení jsou velmi pochybná a tudíž věří v dobrý výsledek.

Santini pracoval v oddělení aerodynamiky Ferrari před tím než odešel k Toyotě. Před rokem ale japonskou automobilku opustil.

Toyota se loni vyjádřila v tom smyslu, že se jí případ netýká, neboť soubory byly nalezeny v Santiniho domě, a že jeho soubory nebyly v továrně Toyoty nikdy použity.

Současně probíhá vyšetřování krádeže některých dílů monopostů z továrny Ferrari. Například motorů, které byly určeny k likvidaci, ale místo toho se je někdo snažil prodat na trhu veteránů.