Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Button již není ve formuli 1 považován za nováčka

Button již není ve formuli 1 považován za nováčka

Role Jensona Buttona v BAR by měla být letos jiná.

Role Jensona Buttona v BAR by měla být v porovnání s minulým rokem jiná. Tým usiluje o posun v celkovém hodnocení obou šampionátů. Doba, kdy byl Jenson považován za nováčka ve formuli 1, je pryč a současná situace v BAR jej staví do pozice, kdy musí prokázat svou sílu a to jak na trati, tak i mimo ni.

Šéfinženýr Hondy Shuhei Nakamoto na toto téma pro Autosport uvedl: "Jenson byl snad až příliš slušný na to, aby mohl vyhrát Mistrovství světa. Dnes už to tak ale není. Pořád je to správný chlapík. Mám ho rád. Ale on jde ještě dál. Jsme rádi, když od něj slyšíme kritiku.“

Angličan Button vstupuje letoškem již do své páté sezóny ve formuli 1. Cílem Buttona pro letošek je umístění na stupních vítězů a za nerealistické nepovažuje ani vítězství v některé GP. V pozici zkušenějšího jezdce se od něj bude očekávat i převzetí většího dílu odpovědnosti.

Button byl v minulém roce stájovým kolegou Kanaďana Jacquese Villeneuva. Ten však byl nahrazen Japoncem Takumou Satem.

"Lidé za Vámi nepřijdou a neřeknou ‘považujeme tě za vedoucího jezdce’. Můj názor je však velmi důležitý. Tlačím na tým a Hondu ze všech svých sil. I v případě, že nemáme žádný skutečný problém, se velmi angažuji. Dokonce i když jde o něco velmi malého, musím reagovat například slovy ‘Proč to není třeba takhle?’ Líbí se jim, když upozorníme na věci, které nejsou úplně správně a pomůžeme je spravit.”

Button rovněž vzdal hold Villeneuvovi, když řekl že to byl ‘skvělý týmový kolega’ a že se od něj mnohému naučil.

„Rád jsem pracoval s Jacquesem. Byl vždy upřímný a to za každé situace. Vždy věci komentoval, což bylo dobře a týmu tím velmi pomohl.“