Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Cristiano da Matta stále bojuje o svou budoucnost

Cristiano da Matta stále bojuje o svou budoucnost

Ale lékaři varují před přílišným optimismem

Budoucnost Cristiana da Matty je bohužel stále velmi nejistá. Přestože je již mimo přímé nebezpečí smrti a lékaři jsou v principu spokojeni s postupem jeho zotavování, varují zároveň před přílišným optimismem.

Vedoucí lékař Champ Cars doktor Chris Pinderski a mluvčí týmu RuSport Gary Mason dnes v nemocnici v Neenah uspořádali tiskovou konferenci o tom, k čemu došlo, jaké lékařské kroky byly podniknuty a jaký může být další vývoj Cristianova zdravotního stavu.

"Cristiano byl v bezvědomí od okamžiku nárazu a zůstal v něm i během vyprošťování. Dnes mohu říci, že jeho zranění hlavy byla skutečně velmi vážná," uvedl dr. Pinderski.

"Od dnešního rána je již Cristiano bez sedativ. Otok mozku ustupuje a je potěšující, že Cristiano dělá drobné pokroky každý den. Pohybuje všemi končetinami a reaguje na fyzické podněty. Prozatím však nereaguje na mluvené slovo. Musím říci, že v tento okamžik je jeho budoucnost stále nejasná, ale celkově je na tom prozatím lépe, než jsme očekávali. Kdy a zda vůbec se Cristiano probudí, není možné dnes říci. Jeho zranění bylo horší, než vypadalo na povrchu."

Gary Mason k otázce nasazení druhého vozu týmu Rusport uvedl. "Kdy a zda nasadíme znovu druhý vůz našeho týmu nebylo ještě rozhodnuto. Všechna naše pozornost byla v minulých dnech soustředěna na zdravotní stav Cristiana. Nebudu lhát, že o možné náhradě za něj nepadlo slovo, ale nebyla to naše priorita. Jezdcem našeho týmu je stále Cristiano da Matta. Rozhodnutí o našem druhém voze padne zřejmě v nejbližších sedmi dnech."

Cristiano dál bojuje o svou budoucnost. Pokud by naši čtenáři chtěli, aby až se Cristiano probudí( v což všichni pevně doufáme), našel přání i z Čech, mohou tak učinit zasláním pohlednice na adresu:

Cristiano da Matta, patient
Theda Clark Medical Center
130 2nd St.
Neenah, WI 54956

USA