Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Dennis o Ferrari: porušují pravidla parc fermé

Dennis o Ferrari: porušují pravidla parc fermé

Víka od popelnic mění během kvalifikace.

Ronu Dennisovi se příliš nelíbí zařízení na zadních kolech vozů týmu Ferrari. Tyto aerodynamické prvky, které slouží k vylepšení chlazení zadních brzd, na sebe v paddocku strhly velkou pozornost [psali jsme zde]. Podat proti nim protest ovšem nehodlá.

FIA dala Ferrari k používání tohoto zařízení zelenou. Podle některých by však klidně mohlo být taktéž považováno za pohyblivý aerodynamický prvek.

Dennisovi ovšem víc než použití kontroverzního zařízení vadí, že Ferrari možná porušilo pravidlo parc fermé, zařízení totiž vyměňovalo během kvalifikace.

„Nemáme právo soudit. Jisté ovšem je, že tyto prvky v paddocku vyvolaly značný rozruch. Ferrari uvádí, že jejich zařízení slouží pouze k chlazení brzd. V tom případě ale zřejmě porušuje pravidlo, které zakazuje během kvalifikace měnit jakékoliv části vozu. Vždyť při výměně pneumatik vyměnili i zařízení vztahující se k brzdám."

Ross Brawn zopakoval, že Ferrari Mezinárodní automobilovou federaci o všem řádně informovalo. Všechny součásti rudých vozů jsou prý naprosto v pořádku.

"Pokud s tím jiné týmy nesouhlasí, máme proces na to, aby tento nesouhlas vyjádřily," řekl Brit.

Ronu Dennisovi podle svých slov samotné zařízení nevadí:

„Skutečně není na nás, abychom posoudili, zda to zařízení je legální či ne. A nehodláme protestovat proti jejich víkům od popelnic."