Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Briatore: Chtěli jsme Räikkönena, ale patřil už Ferrari

Briatore: Chtěli jsme Räikkönena, ale patřil už Ferrari

"Mým snem bylo mít v týmu Fernanda a Kimiho."

Flavio Briatore potvrdil, že se snažil přimět Kimiho Räikkönena, aby se připojil příští rok k Renaultu. Finský pilot však již byl tou dobou podle Briatoreho vázán k Ferrari.
 
"Chtěli jsme Räikkönena. Vážně jsme nečekali, že bychom přišli o Fernanda a začali jsme jednat trochu pozdě. Kimi se rozhodl podepsat opci s Ferrari a přejeme mu hodně štěstí. Příští rok se jej budeme snažit porazit," prohlásil Briatore v pátek v Monze.
 
"Mým snem bylo mít v týmu Fernanda a Kimiho, ale co není možné, není prostě možné. Snažíme se dělat to, o čem si myslíme, že je nejlepší. Räikkönen se upsal Ferrari velmi brzo a věříme, předpokládáme, že pro ně bude příští rok jezdit po boku Massy."
 
Briatore se v pátek s humorem sobě vlastním snažil ukončit pochybnosti o tom, zda je Kovalainen tím pravým jezdcem pro mistrovský tým. Na námitky, že to není dostatečně velké jméno, odpověděl:
 
"Kovalainen je dost velké jméno. Je velmi dlouhé. Všichni byli velmi šťastní, protože to jméno bylo velmi dlouhé a velké. Montoya by bylo krátké, ale naneštěstí už je v jiné sérii."
 
Italský playboy se nevyhnul ani otázkám směřujícím na případný odchod sedminásobného mistra světa Micheala Schumachera do formulového důchodu.
 
"Formule 1 je dost silná na to, aby přežila ztrátu důležitého jezdce. Přišli jsme o Sennu a Senna byl hvězda. Nikdo tehdy nevěřil, že jednoho dne budeme mít formuli 1 bez Senny."