Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Renault má prý nejrychlejší auto

Renault má prý nejrychlejší auto

Alespoň podle Flavia Briatoreho.

Dva závody před koncem sezóny je situace v obou šampionátech více než vyrovnaná, tedy alespoň bodově. V průběžném hodnocení Mistrovství světa jezdců mají na svém kontě Michael Schumacher i Fernando Alonso 116 bodů. V konstruktérech je na tom Renault se 179 body o pouhý jeden bodík lépe než Ferrari.
 
Vítěz loňského ročníku v konstruktérech, Renault, přišel ústy Flavia s prohlášením, podle kterého má k dispozici nejrychlejší vůz z celého startovního pole.
 
Grand Prix Číny sice zpočátku vypadala jako koncert v podání Fernanda Alonsa, jenže nakonec bylo všechno jinak a Michael Schumacher si tak mohl na své konto připsat již jedenadevadesáté vítězství v kariéře. Následující dva závody nám navíc napoví, jestli se nejednalo o jedno z vůbec nejdůležitějších Schumiho vítězství.
 
Bez ohledu na to co se stalo v Číně je to však podle Briatoreho Renault, kdo bude mít v Japonsku nejrychlejší vůz a kdo je tudíž favoritem.
 
"Naše šance jsou dobré. Jsme přesvědčeni o tom, že máme momentálně nejrychlejší auto," uvedl Briatore pro Gazzetta dello Sport. "Byli jsme to my, kdo v Číně dominoval. Byli jsme to ale také my, kdo si závod trochu pokazil.
 
Potýkali jsme se s větším drolením Alonsových pneumatik, než jaké jsme předpokládali. Očekávali jsme, že nás to bude stát pár sekund na kolo, ale ne čtyři. Na to jsme doplatili. Šanghaj je navíc jedním z okruhů, kde se nedá předjíždět. Jakmile jsme byli jednou vzadu, bylo jasné že tam i zůstaneme."
 
Na otázku, jaké počasí by si Renault pro nědělní závod v Japansku přál, Briatore odpověděl: "Ukázali jsme, že umíme být rychlí v jakékoliv situaci. Nebudeme si vybírat, je to boží rozhodnutí."
 
Briatore rovněž popřel Alonsovy spekulace, že snad někteří lidé v Renaultu nebudou spokojení, pokud by Fernando získal titul a odnesl číslo 1 pro příští rok do McLarenu.
 
"To je nesmysl. Rozumím ale jeho rozhořčení poté, co ztratil závod," uvedl Briatore.
 
"Jsem pořád přesvědčen o tom, že můžeme vyhrát oba šampionáty. Pokud Alonso získá svůj titul, bude pro nás jednoduší zvítězit v konstuktérech. Vše je před námi a je o co hrát."