Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Tomáš Enge věnuje druhé místo divákům

Tomáš Enge věnuje druhé místo divákům

Český tým po závodech A1 GP v Brně

Sprint:

Tomáš Enge: "Povedl se mi start, a v první zatáčce jsem se dostal před tým USA. Dál se mi podařilo držet pozici a zkoušel jsem se ještě dotáhnout na vůz A1GP týmu Číny, ale ten byl rychlejší. Boj v prvních dvou zatáčkách byl velmi těsný. Krátce po startu jsem zaregistroval kolizi německého vozu a vyhnul jsem se jí vpravo. Soustředil jsem se na udržení pozice před vozem USA.

Jelo se mi velmi dobře a tuto trať mám rád, jede se zde plynule. Trochu obtížně se zde předjíždí, i když je trať dost široká. Je třeba čekat až někdo udělá chybu. Páté místo v cíli je dobrá výchozí pozice pro hlavní závod. Měl jsem za cíl vyhnout se všem kolizím a vylepšit naši startovní pozici do hlavního závodu. To se nám povedlo a jsem spokojený."

Antonín Charouz: "Jsme velmi spokojení s výsledkem. Splnili jsme vše, co jsme chtěli. Máme dobrou výchozí pozici do hlavního závodu. Pokud se nám podaří udržet pozici v hlavním závodě, budeme spokojeni."

Hlavní závod:

Tomáš Enge: "Měl jsem velmi náročný týden po mém návratu z Ameriky, kde jsem s továrním týmem Aston Martin vyhrál vytrvalostní závod Petit Le Mans. Absolvoval jsem mnoho podpisových akcí a mnoho interview až do pátku.

V pátek náš tým absolvoval volné tréninky, kde hodně pomohl Jarek Janiš. V sobotu jsem se snažil najít co nejlepší nastavení a zajet co nejlépe kvalifikaci. Snažil jsem se co nejrychleji sžít s vozem. Český A1GP tým má nového inženýra a všichni odváděli skvělou práci po celý víkend. Závod se nám velmi povedl, nejvíc jsme pravděpodobně získali rychlou zastávkou v boxech. Tím se nám podařilo dostat se z pátého na třetí místo.

Bojoval jsem až do konce a nakonec to vyšlo až na druhé místo. Jsem velmi rád za obrovskou podporu diváků a to druhé místo patří jim. Fanouškům jsem za podporu poděkoval několika piruetami na stadiónu, a i přes helmu jsem slyšel jejich nadšení."

Antonín Charouz: "Jsme velmi štastní. Splnili jsme víc, než jsme plánovali a vše se nám povedlo. Tomáš zajel fantastický závod a vše bylo výborné. Fanoušci byli také skvělí. Prostě naprostá spokojenost."