Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Trojnásobný šampion pod palbou kritiky

Trojnásobný šampion pod palbou kritiky

Australský tisk cupuje Seabasse za kolizi s Powerem

Sebastien Bourdais si z Austrálie veze sice třetí titul šampióna  CCWS, ale zároveň se od vedení týmu Australia, australského tisku i od mnoha fanoušků dočkal tvrdé kririky za svůj útok na Willa Powera a následnou kolizi, která Australana připravila o pravděpodobné místo na stupních vítězů a možná i vítězství v závodě.

"Nechápu co Bourdais dělal. Byl to diletantský manévr," soptil  rozčarovaný Power, když opouštěl v cíli svůj pošramocený vůz, který nakonec dovezl do cíle na 12. místě. "Měli jsme auto dost rychlé, abychom vyhráli, takže mi hýbe žlučí, být ze závodu vyřazen takovýmhle způsobem. Štve mne to"

"A ještě víc mne štve, že to byl Sebastien, protože mu v principu v ten okamžik stačilo dojet, aby získal titul. A on to stejně udělal. Musel udělat tak stupidní manévr. Nenechal mi kam uhnout. Věděl jsem , že je blízko, ale ani by mi nenapadlo, že se o to pokusí."

Majitel týmu Australia Craig Gore byl ještě tvrdší. " Je to skvělý pilot, ale tohle bylo egoistické a nesmyslné. Ten člověk neví co dělá. Nedokázal se srovnat s tím, že Will byl po většinu víkendu rychlejší než on."

Šéf týmu Derrick Walker označil Bourdaisův pokus o předjetí za přihlouplý manévr.

Sebastien si u fanoušků a tisku nepolepšil ani svým prohlášením po závodě, kdy odmítl jakoukoliv odpovědnost za to, co se stalo. "Willův závod zkazil Paul (Tracy), když s ním kolidoval při výjezdu z boxů. Pak už nebyl Willův vůz stejně dost rychlý. "

"Podařil se mi velmi dobrý výjezd z druhé šikany a tak jsem se pokusil o předjížděcí manévr, ale Will mi nenechal dost místa a natlačil mne ke zdi a pak už nevím, co se stalo. Okamžitě jak jsem se dotknul brzdového pedálu v hrbolatém místě trati, tak  se kola zablokovala a věděl jsem, že už auto nezastavím."