Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jean Todt bude dále šéfem týmu Ferrari

Jean Todt bude dále šéfem týmu Ferrari

Ross Brawn nevyloučil návrat k Ferrari.

Jean Todt podle Lucy di Montezemola bude ve Ferrari kromě postu výkonného ředitele Ferrari zastávat i svou dosavadní práci jako šéf týmu formule 1.

Výkonným šéfem Ferrari se stal Todt o víkendu právě místo prezidenta maranellské automobilky Montezemola. Todtův post generálního ředitela bude v budoucnu patřit Amedeo Felisovi.

Tím ovšem Todtova práce u Ferrari nekončí, bude dál ředitelem Gestione Sportiva, tedy sportovního oddělení italské společnosti. Šéfem týmu Ferrari a ředitelem Gestione Sportiva by ovšem měl být dočasně.

"Je jasné, že když někdo získá větší zodpovědnost, jako je tomu v případě Todta, mohl by si někdo myslet, že už není tím pravým šéfem týmu. Dali jsme mu dvě role, které časem jistě opustí. Neznamená to ale, že bych ho za čtyři, pět nebo šest měsíců požádal, aby odešel.

Nebude to krátkodobá záležitost, pochopitelně ale bude jednou muset přijít někdo, kdo převezme Todtovu pozici, kterou zastává už 13 let," řekl Montezemolo.

Spekuluje se, že Todt zůstane šéfem týmu do doby, než se Ross Brawn rozhodne, zda se bude chtít do Ferrari vrátit. Brawn sám řekl, že se s Montezemolem a Todtem sejde v polovině příštího roku, aby s nimi prodiskutoval svou budoucnost u týmu. Podle některých by Todtovu funkci měl Brawn převzít v roce 2008.

Personálním změnám ve Ferrari zatím ještě není konec, podle Todta budeme znát celé složení vedení stáje v příštích týdnech či měsících.

Ross Brawn řekl, že by se do Ferrari v budoucnu rád vrátil.

"Jsem moc rád, že pánové Montezemolo a Todt souhlasili se schůzkou někdy příští rok, kdy se pobavíme o tom, jak je to s mou dovolenou a jak se věci daří a zda by bylo dobré se podílet na dalším vývoji v týmu," řekl Brawn, který dodal, že jej nic nepotěší víc než když budou jeho nástupci ještě úspěšnější než on sám.

Ross Brawn zdůraznil, že nemá v úmyslu jít k jinému týmu.