Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Franchitti zůstává u AGR, Foyt nastoupí k Vision Racing

Franchitti zůstává u AGR, Foyt nastoupí k Vision Racing

Poslední volná místa v poli ICS se zaplňují

Stáj Andretti Green Racing oznámila, že i pro sezónu 2007 prodloužila kontrakt se skotským jezdcem Dario Franchittim. Franchitti nasbíral ve svých padesáti startech v ICS celkem čtyři vítězství a tři pole position. Připojí se tak k již dříve potvrzené trojici jezdců týmu AGR a stane se  týmovým kolegou Tony Kanaana, Marco Andrettiho a Danici Patrick.

Jeho angažmá však nebylo dlouho jasnou záležitostí. Podle zákulisních zpráv s ním tým počítal původně pro svůj program sportovních prototypů v sérii ALMS, kam byl "odložen" i Brian Herta. Pravděpodobně i díky tomu si na podzim Franchitti zakoketoval s možností návratu do Champ Cars. S Damoklovým mečem nedostatečného počtu vozů na startu závodů IRL však  tým AGR bude nasazovat opět čtyři vozy a zkušený Skot se stal logickou volbou. V letošní sezóně ho tedy uvidíme za volentem monopostu Dallara/Honda sponzorovaného společnostmi Argent, Vonage a Beam Global Spirits and Wine, výrobcem whisky Canadian Club.

Překvapivější novinkou je angažmá A.J. Foyta IV, vnuka legendárního čtyřnásobného vítěze Indy 500 A.J.Foyta, u týmu Vision Racing. A.J. IV startoval několik sezón v týmu svého dědečka, ale proti plejádě ostřílených pilotů z CART nedosáhl nijak oslnivých úspěchů. V loňské sezóně si vyzkoušel seriál NASCAR a v závěru sezóny ještě stihl startovat za tým Andretti Green.

Pro letošní sezónu se majitel Vision Racing a šéf IRL Tony George rozhodl sáhnout ještě hlouběji do kapsy a rozšířit svůj tým na tři vozy.  Kromě A.J. Foyta IV bude za tým startovat ještě dvojice Tomas Scheckter a Ed Carpenter.