Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Graham Rahal konečně potvrzen u Newman/Haas Racing

Graham Rahal konečně potvrzen u Newman/Haas Racing

CCWS získala vycházející americkou hvězdu

Na tiskové konferenci dnes tým Newman/Haas Racing, nebo dnes už spíše Newman/Haas /Lanigan Racing konečně potvrdil dlouho a s napětím očekávané angažování Grahama Rahala pro letošní sezónu Champ Cars.

Graham bude pilotovat bleděmodro-bílý monopost  se startovním číslem 2, jehož hlavním sponzorem se stala společnost MEDI-ZONE, pracující v oblasti zdravého životního stylu a produktů pro zdravou výživu.

"Stát se pilotem týmu Newman/Haas/Lanigan Racing je pro mne splněním snu a poctou zároveň," řekl Graham Rahal. "Můj otec mi vždy říkal, že jeho snem bylo startovat za tým Newman/Haas a tak já teď jdu v jeho šlépějích. Zároveň se těším na spolupráci s naším novým sponzorem a doufám, že budu dobře reprezentovat jeho filosofii zdravého životního stylu. "

Graham Rahal je synem trojnásobného šampióna CART a vítěze Indy 500 Bobbyho Rahala. V loňském roce obsadil druhé místo v celkovém hodnocení šampionátu Champ Car Atlantic, když při boji o titul šampióna vyhrál pět závodů a čtyři pole postition. Grahama i jeho otce Bobbyho jsme mohli vidět v loňském roce i u nás v Brně při závodě série A1GP, kde Graham startoval za tým Libanonu.

Autorem schématu zbarvení vozu Grahama Rahala se stal designér Aldo A. Falla, s ukázkami jehož práce pro sérii CCWS jsme se mohli již na stránkách našeho webu seznámit. Aktualizovaný 3D model Panozu DP01 je opět prací Franka Servase.