Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Justin Wilson vystřídá v kokpitu Sebastiena Bourdaise

Justin Wilson vystřídá v kokpitu Sebastiena Bourdaise

Dvojnásobný vicemistr do týmu šampiónů.

Dvojnásobný vicemistr série Champ Cars Justin Wilson byl dnes potvrzen pro nadcházející sezónu jako pilot stáje Newman-Haas-Lanigan, bezpochyby nejprofesionálnějšího a nejúspěšnějšího týmu série CCWS, který se Sebastienem Bourdaisem  kokpitu vybojoval čtyři tituly šampióna v řadě za sebou. Jeho stájovým kolegou bude Graham Rahal, který v kokpitu  Panozu DP01 vybojoval v loňském roce páté místo v celkovém pořadí.

Devětadvacetiletý Brit se tak vrací ke stáji, pro kterou poprvé testoval na konci roku 2002. Jeho tehdejší rozhodnutí dát přednost účinkování ve F1 v týmu Minardi otevřelo dveře do týmu Sebastienu Bourdaisovi, který tuto příležitost dokázal dokonale využít.

Během čtyř sezón v Champ Cars vyhrál Wilson čtyři závody a očekává se od něj, že v týmu NHL Racing se stane letošním nejvážnějším uchazečem o titul.

"Nepředpokládám, že automaticky navážu na úspěchy Sebastiena. Abych týmu přinesl podobné úspěchy, budu muset trvrdě pracovat. Ale jsem připraven tuto výzvu přijmout," uvedl dnes na tiskové konferenci Wilson.

Wilsonovým příchodem je nadšen i Graham Rahal. "Když se stalo zřejmým, že Sebastien odejde, byl Justin na první příčce na žebříčku těch, které jsem si přál mít za týmové kolegy. Justin je gentleman a dobrý kamarád a samozřejmě především vynikající pilot, který do týmu přinese mnoho zkušeností."