Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Paul Tracy odchází od Gerry Forsythe

Paul Tracy odchází od Gerry Forsythe

Jeho budoucnost v IndyCar Series je však stále nejasná

Nejasnosti a mlha obklopují současný smluvní vztah Paula Tracyho s Gerry Forsythem a tedy i další Tracyho závodní kariéru, zdá se však, že Tracy se s tímto stavem nehodlá smířit.

Podle vlastních slov Tracy nehovořil s Forsythem od 17. prosince a na všechny jeho žádosti o vyjasnění situace se mu nedostalo odpovědi. Jasné je jen jedno, že Forsythe své vozy do Indycar Series nasazovat nehodlá. Zástupci týmu sice byli na úvodním závodě série ALMS v Sebringu a objevily se spekulace o vstupu FCR do této série, za poslední měsíc se však ohledně tohoto případného programu neobjevily žádné nové zprávy.

" Moji právníci tvrdí, že Forsythe nedodržel určité klauzule mé smlouvy, a že se tedy mohu porozhlédnout po dalších možnostech, které se mi naskýtají," uvedl Tracy. Je mi to líto, ale Gerry mi svým mlčením v podstatě nedal jinou možnost." 

Tracy dále uvedl, že jeho právníci zaslali Forsythemu dopis s upřesněním odstavců smlouvy, které vzhledem k Tracymu porušil, ve kterém ho dále informují, že se Tracy nadále necítí touto smlouvou vázán. To samozřejmě znamená, že ve finálovém závodě Champ Cars v Long Beach Tracyho v kokpitu vozu týmu FCR neuvidíme.

Tracy stále doufá, že se mu podaří zajistit místo v jednom ze tří nejlepších týmů IndyCar Series, ale tato šance se zdá být už jen minimální. Větší šance se pravděpodobně vyskytuje u týmu Vision Racing Tonyho George, který navíc v úvodním závodě sezóny předvedl velmi slušnou formu. Díky sponzoringu firmy Menards má navíc George ohledně financování svých vozů poněkud volnější ruku. I tak je však eventuální příchod Tracyho vázán na zajištění určité sumy peněz pro financování vozu. Tuto částku by však pravděpodobně mohl poskytnout Tracyho osobní sponzor, výrobce energetických nápojů Monster.

S největší pravděpodobností však Tracyho za volantem Dallary neuvidíme dříve, než v Indianapolis